Tre overganger på et år:– Vi har utviklet et veldig god samarbeid, og jeg tror de stoler på oss

Rhys Williams er den siste i rekken av flere overganger mellom Liverpool og Aberdeen de siste årene.

Onsdag ettermiddag meldte Liverpool FC om enighet med Aberdeen vedrørende et utlån av Rhys Williams. Den 22 år gamle midtstopperen slår følge med Leighton Clarkson, som ble solgt til rødtrøyene for et par uker siden.

De to klubbene har den siste tiden opparbeidet seg et godt forhold, og det synes også på overgangsmarkedet.

I fjor sommer kom Calvin Ramsay til Anfield fra den skotske klubben, og Leighton Clarkson reiste motsatt vei på utlån. Sistnevnte ble tidligere i juni bekreftet som en permanent Aberdeen-spiller, etter en svært vellykket sesong i den skotske toppdivisjonen.

– Vi har utviklet et veldig godt samarbeidet med Liverpool, og jeg tror de har tillit til oss når det gjelder deres spillere, sier Aberdeen-sjef Barry Robson.

Det er riktignok ikke første gangen de to klubbene har samarbeidet på overgangsmarkedet. I 2016 sendte de røde Danny Ward og Ryan McLaughlin på utlån til den skotske toppklubben. Ward ble to år senere solgt til Leicester for 14 millioner euro.

Det er ganske usannsnylig at Williams noen gang vil bli en viktig brikke i Jürgen Klopps mannskap på Merseyside, og en repitisjon av Clarksons utvikling kan være i tankene til de røde. Det gjenstår å se etter den kommende sesongen.

EN SPESIELL TID: Nathan Phillips og Rhys Williams spilte viktige roller i Liverpools jakt på topp 4 i 2021.

EN SPESIELL TID: Nathan Phillips og Rhys Williams spilte viktige roller i Liverpools jakt på topp 4 i 2021.

Det fjerde utlånet

Rhys Williams er mest kjent for sine ni kamper for Liverpools førstelag på våren i 2021. De røde kjempet om en topp 4-plassering, med Virgil Van Dijk, Joel Matip og Joe Gomez ute av spill.

Siden den gang har 22-åringen vært på utlån til Swansea og Blackpool, men har ikke klart å imponere på Englands nest-øverste nivå.

Nå ser han frem til å komme i gang med en ny sesong, og et nytt utlån.

– Jeg er overlykkelig for at dette kom på plass. Da jeg hørte at Aberdeen var interessert, var det bare et sted jeg ville til. Jeg er henrykt, sier Williams til Aberdeens hjemmeside.

En samtale med Leighton Clarkson var nok til å overtale Williams.

– Han snakket svært høyt om klubben, og at han reiste her permanent forteller meg det meste. Så fort telefonsamtalen med ham var over ville jeg signere avtalen.

Midtstopperen har, som nevnt, blitt godt kjent med utlånsavtaler tidligere. For han er det spesielt en ting som er viktig med denne overgangen.

– Det var viktig å få det raskt på plass. Jeg har opplevd det motsatte, hvor du blir sendt til en klubb på den siste dagen av overgangsvinduet. Da er laget allerede satt, og manageren har sine favoritter. Jeg tror det vil hjelpe meg å være tidlig på plass, og forstår hva manageren ønsker av meg, fortsetter han.

Klubben må ta viktige avgjørelser de neste årene

Klubben må ta viktige avgjørelser de neste årene

Denne sommeren forsvant fire seniorspillere gratis, og flere kan følge etter de neste årene.

Innsikt 29.jun 14:07
Fredag er «uoffisiell deadline day»

Fredag er «uoffisiell deadline day»

«Uoffisiell deadline» for klubbene som må selge.