Fredag er «uoffisiell deadline day»

«Uoffisiell deadline» for klubbene som må selge.

Det er en god grunn til at en klubb som Chelsea har vært opptatt av å bli kvitt spillere den siste tiden. De er nemlig blant dem som har en viktig deadline på fredag, selv om overgangsvinduet ikke stenger før om to måneder. 

Fredag 30. juni er nemlig det The Telegraph omtaler som «uoffisiell transfer deadline day», og i klubbenes administrasjoner og på telefonene til agentene går det nå hektisk for seg. 

Grunnen til at 30. juni er en viktig dag er at det er den siste dagen i regnskapsåret til mange klubber, som opererer med regnskapsår fra 1. juli til 30. juni. Alle inntekter man kan få i form av spillersalg før året er omme kommer godt med når UEFA skal sjekke om alle FFP-krav er oppfylt. 

Se oversikten over Premier League-klubbenes bekreftede overganger

Se oversikten over Premier League-klubbenes bekreftede overganger

Se oversikt over de bekreftede overgangene i Premier League sommeren 2023.

Innsikt 02.sep 09:47
Bildet som viser hvorfor Liverpool trolig gjør lurt i å være tålmodige

Bildet som viser hvorfor Liverpool trolig gjør lurt i å være tålmodige

Liverpool-linkede Manu Koné forlot EM-kampen på krykker.

Liverpool har vært relativt nøkterne med pengebruk i det siste og trenger ikke bekymre seg, men Chelsea, som har brukt om lag 600 millioner pund på spillere det siste året, er avhengig av å selge. Og det har de også gjort - så langt har de solgt spillere for 130 millioner pund dette vinduet, og flere er på vei ut. 

«Agenter og rådgivere har sett at mange klubber jobber mot sin egen lille deadline i sommer, når mange andre er på ferie. Det virker som mange vil få avtaler gjennom denne uken. Klubber som brukte mye penger i fjor har muligheten til å få penger inn på konto». 

For Liverpools del kan fredag være en viktig dag hvis de mener alvor i jakten på Dominik Szoboszlai fra RB Leipzig. Hans utkjøpsklausul på 60 millioner pund er nemlig ikke lenger gyldig fra 1. juli. 

Liverpool har vært i samtaler med RB Leipzig-stjerne

Ornstein: Utkjøpsklausulen til Szoboszlai kun gyldig ut juni

Dominik Szoboszlai er aktuell for de røde, melder David Ornstein.

Klubben må ta viktige avgjørelser de neste årene

Klubben må ta viktige avgjørelser de neste årene

Denne sommeren forsvant fire seniorspillere gratis, og flere kan følge etter de neste årene.

Innsikt 29.jun 14:07