På Anfield har Gakpo endret mening om hva som er hans beste posisjon

Nå blomster Cody Gakpo i denne rollen for både Liverpool og landslaget.

– Han (Guus Hiddink) tilbrakte en tid i PSV som en sparringspartner, så meg holde på og sa: ’Du må spille spiss eller en falsk spiss, Cody’. Jeg ville ikke tro det da, forteller Cody Gakpo til den nederlandske avisen AD (Algemeen Dagblad).

– Hiddink var den første (til å ta opp posisjonsbyttet).

Et av de større spørsmålene da 24-åringen kom til Liverpool i januarvinduet var hvilken posisjon og rolle han ville bli brukt i. Mange trodde de røde hadde kjøpt en nederlandsk ving. 

– Og heller ikke da Roger Schmidt (Gakpos tidligere trener) senere sa det samme i PSV. Jeg var mer sta da enn nå, følte meg bra på venstrekanten.

Har akseptert og funnet sin plass

Flere la merke til nederlenderen i Qatar-VM hvor han scoret tre mål, og da var han ikke så ofte ute til venstre, samtidig som skadene til Luis Diaz og Diogo Jota hadde gitt Jürgen Klopp hodebry i den posisjonen.

– Men i det siste VM-et var jeg allerede mer sentralt i banen og i Liverpool har det til og med vært permanent i de siste seks månedene. Det var bra.

– Jeg er komfortabel med meg selv igjen

Virgil Van Dijk:– Jeg er komfortabel med meg selv igjen

Virgil Van Dijk innrømmer at den skuffende sesongen tok på.

Legger seg rett utenfor topp ti på listen over de dyreste kjøpene

Legger seg rett utenfor topp ti på listen over de dyreste kjøpene

Alexis Mac Allister kom til en lavere pris enn det mange forventet.

– Jeg er bare mer spent på bli bedre på den plassen i nær fremtid. Og for min del og med Orange (Nederland).

Akkurat nå er Gakpo med landslaget og forbereder seg på å møte Kroatia til semifinale i Nations League 14. juni

Kunne se seg selv spille den rollen

Da det ble klart at Roberto Firmino skulle forlate Liverpool etter åtte flotte år, seilet Gakpo opp som den mest naturlige i «Firmino-rollen».

– Vi spiller med to vinger som står høyt og en spiss som og kan slippe seg selv ned for å bli involvert på midten. Klopp så meg gjøre det, sa han etter min ankomst i januar. Og nå gjør jeg og det.

I perioder var Gakpo en av de som skinte sterkest på Klopps lag. Han bidro med syv mål og to målgivende, samtidig som han var med på å spille de andre gode.

– Hos oss har du Mo Salah på høyre flanke, han har prestert på toppnivå i mange år. Jeg vil heller se på han som ’lederen’ av vårt angrep. Jeg tror ikke status er viktig uansett. Jeg ønsker å hjelpe laget jeg spiller for. Og nå nyter jeg å gjøre det fra denne posisjonen.