Har brukt opp 15 av 17 plasser i troppen

Liverpool har allerede fylt opp 15 av 17 plasser.

Liverpool.no har tidligere omtalt utfordringene klubben har knyttet til spillere som er regnet som «homegrown». Alex Oxlade-Chamberlain og James Milner er borte, og spillere som Nat Phillips, Rhys Williams og Caoimhin Kelleher kan være på vei bort. 

Det betyr at det begynner å tynnes i rekkene når det kommer til spillere som kan registreres som «homegrown». For å bli det må de ha trent tre år eller mer i en engelsk klubb før fylte 21 år. I dagens spillerstall er det åtte seniorspillere som kan bli registrert som homegrown, men blant dem er Phillips, Williams og Sepp van den Berg, som neppe er tiltenkt en sentral plass i spillerstallen. 

Derfor kan de røde bli nødt til å se på engelske spillere, eller spillere som har vært lenge nok i en engelsk eller walisisk klubb før fylte 21, når de skal hente flere spillere i sommer. Et annet alternativ er å hente spillere født i 2002 eller senere, da de ikke trenger å registreres. Ryan Gravenberch og Romeo Lavia er blant dem som faller inn under den kategorien. 

Leeds viser interesse for Nat Phillips

Leeds viser interesse for Nat Phillips

Prislapp: 10 millioner pund.

Kun to lag ga flere minutter til unggutter

Kun to lag ga flere minutter til unggutter

Liverpool hadde høy snittalder på startoppstillingen, men var blant de flinkeste til å gi unggutter muligheten forrige sesong.

15 av 17

Skulle klubben gå for spillere over 21 år fra utlandet, er det bare to ledige plasser igjen i troppen. Etter kjøpet av Alexis Mac Allister vil Liverpool ha fylt opp 15 av 17 plasser på utlendingskvoten, og det vil stå seg så lenge ingen spillere forsvinner. 

Michael Reid i Opta har sett på hvordan Liverpools spillertropp i Premier League vil kunne se ut. U21-spillere som Harvey Elliott og Stefan Bajcetic trenger ikke å registreres.

Joel Matip og Thiago er kanskje de på den listen som kunne vært aktuelle for et salg, men mye tyder på at de blir værende i klubben til kontrakten utløper om et år. Adrian er en annen som har forsynt seg med en av plassene på utenlandskvoten, og han blir med videre selv om kontrakten i utgangspunktet gikk ut i år. 

Her kan du lese mer om utfordringene knyttet til homegrown-spillere: 

Hvem skal fylle kvoten?

Hvem skal fylle kvoten?

Liverpool linkes stadig til flere spillere, men få av dem vil bidra til å fylle opp «homegrown»-kvoten.

Innsikt 24.jun 18:38
En stor utfordring i sommerens transferkabal

En stor utfordring i sommerens transferkabal

Liverpool vil trenge engelske spillere...

Innsikt 05.mai 11:04