– Ingen kunne ha sett for seg at Stefan skulle spille 19 kamper

Akademisjefen er stolt over det Stefan Bajcetic leverte da han fikk muligheten på førstelaget.

Mens Liverpool slet med å få gode resultater, ble 2022/23-sesongen en personlig opptur for Stefan Bajcetic. Nærmest ut fra intet kom tenåringen inn på laget og leverte varene mens mange andre var ute av form.

Etter hvert ble det en opptur som varte i flere måneder, før en skade saboterte sesongslutten.

– Ingen kunne ha sett for seg at Stefan skulle spille 19 kamper denne sesongen, sier akademisjef Alex Inglethorpe i et intervju med The Athletic.

Oppturer, nedturer og mysterier – dette var sesongen 2022/23

Oppturer, nedturer og mysterier – dette var sesongen 2022/23

Endelig smalt døra igjen bak ryggen på 2022/23-sesongen. Ingen Liverpool-supportere kommer til å savne den, men den hadde noen minneverdige øyeblikk.

Innsikt 31.mai 15:10
– Jeg håper han kan være med på treningsleiren

Jürgen Klopp kom med skadeoppdatering:– Jeg håper han kan være med på treningsleiren

Jürgen Klopp kom med en oppdatering på Stefan Bajcetics skade.

Nyheter 27.mai 00:18

Inglethorpe var sterkt delaktig i å gjøre Bajcetic om fra midtstopper til midtbane, noe som virker som en klok beslutning.

– Jeg husker at vi snakket sammen om det i forbindelse med bortekampen mot Atletico Madrid i UEFA Youth League i 2021. Vi hadde en samtale om hvor han så seg selv, og hvor jeg så ham. Han var åpen for ideen, og hans far mente også at det er på midtbanen han hører hjemme, sier Inglethorpe.

– Avgjørelsen ble tatt basert på hans profil og egenskaper. Jeg er ikke sikker på at han hadde passet som en stopper i Premier League, så grunnen til at han gikk over på midtbanen var at vi følte det ville gi bedre muligheter til spilletid på seniornivå.

Inspirerende

Måten Bajcetic leverte på for førstelaget er til inspirasjon for resten av akademiet, mener Inglethorpe.

– Du vet aldri hvordan en spiller vil levere før han er ute på banen foran 50.000 til 60.000 tilskuere. Du kan være begeistret for en akademispiller, men du må aldri felle en dom før han er ute med seniorspillerne, sier Inglethorpe.

Bajcetic klarte å vise seg frem da han fikk muligheten. Den er det ikke alle som får.

– En av de vanskeligste delene med å være akademispiller er at du må være klar hver eneste dag uten å vite når du får sjansen. Du må legge deg til rett tid, spise riktig og være på rett sted mentalt, for så å håpe at du får muligheten. Du må leve livet som fotballspiller uten å vite når navnet ditt skal bli ropt opp, sier Inglethorpe.

For Bajcetic sin del lukter det mer spilletid kommende sesong. Han skal etter planen komme skadefri og opplagt til sesongoppkjøringens start 8. juli.

Hvem skal fylle kvoten?

Hvem skal fylle kvoten?

Liverpool linkes stadig til flere spillere, men få av dem vil bidra til å fylle opp «homegrown»-kvoten.

Innsikt 24.jun 18:38
Kan tjene på videresalg av tidligere spillere i sommer

Kan tjene på videresalg av tidligere spillere i sommer

Liverpool kan få betalt for å ha sikret seg videresalgsklausuler.

Nyheter 24.jun 16:34