– Jeg bare hadde en følelse av at vi kom til å få et til

På under to minutter scoret Skottland to ganger, og Andy Robertson hadde en følelse av at det skulle skje.

– Det plasserer oss i førersetet men det er viktig nå at vi bruker det til vår fordel. Vi må fortsette og vi må kvalifisere oss nå. Det er det presset som er på oss, sier en fornøyd Andy Robertson etter tre nye poeng.

På dramatisk vis slo Skottland Norge, og med det er skottene nærmest i EM, mens Norge er så godt som ute av det.

– Vi visste dette var det neste steget i vår utvikling, vi måtte komme borte til et topp lag og forsøke å få en seier og vi klarte å gjøre det.

Fikk ikke panikk da de kom under

På et tidspunkt kunne det se ut som kapteinen måtte ut, da han satt nede på Ullevaal-matta. I stedet var det Norge som gikk på en skikkelig smell, til tross for at de gikk opp i føringen på straffespark.

– Vi fikk ikke panikk da vi kom 1-0 under. Vi begynte å gamble litt mer. Da vi scoret ett bare hadde jeg en følelse av at vi kom til å få et til og det skjedde så raskt. Så var det bare å grave dypt og prøve å holde på seieren.

Robertson roser lagånden opp i skyene

Der nordmennene virket mer preget og stresset, så skottene ut til å være lojale og tro til Steve Clarkes arbeid. Det merkes at Clarke har hatt denne gruppa siden 2019.

– Lagmoralen er uten sidestykke.

Vanvittig drama – men Jones ble matchvinner da England tok EM-gull!

Vi følger landskampeneVanvittig drama – men Jones ble matchvinner da England tok EM-gull!

Det er en stor runde landslagsfotball i sommer, før ferie og preseason.

Innsikt 08.jul 19:05
Presse og eksperter er fra seg av begeistring for #10 Trent

Presse og eksperter er fra seg av begeistring for #10 Trent

Trent Alexander-Arnolds spill, draktnummer og rolle for England vekker oppsikt.

Innsikt 17.jun 14:15

– Å skape det i internasjonal fotball er trolig ganske unikt og vi har det. Vi sosialiserer alltid, vi kommer alltid sammen og prøver å gjøre så mye vi kan som en nasjon og nå ser du det på banen.

Med full pott topper Skottland gruppa. På tirsdag møter de Georgia på Hampden Park. Da blir det nok vesentlig mer trøkk enn selv de tilreisende «Tartan Army» skapte i Oslo.

– Nå har vi relasjoner på banen som du kan se overalt og det er derfor vi gjør forbedringer. Det er viktig at vi holder beina på jorda, vi har en massiv kamp på tirsdag men vi kunne ikke ha startet denne kvaliken mye bedre, fastlås Robertson.