Vi følger landskampeneVanvittig drama – men Jones ble matchvinner da England tok EM-gull!

Det er en stor runde landslagsfotball i sommer, før ferie og preseason.

Live!
Oppdatert!

Det er klart for nye landskamper, med Nations League, EM-kvalifisering, kvalifisering til Afrikamesterskapet og privatlandskamper.

15 røde er ventet å være i aksjon, og vil dermed komme senere til sommerens sesongoppkjøring enn lørdag 8. juli. En kan forvente at de fleste vil være på plass til 13. juli, én måned før sesongstarten.

Dette er landskampene:

Onsdag 14. juni
Kl. 20.00: Guinea - Egypt, Afrikamesterskapet-kvalifisering (Mohamed Salah) 1-2 - Salah hadde målgivende og spilte hele kampen.
Kl. 20.45: Nederland - Kroatia, UEFA Nations League semifinale, TV 2 Sport 1 (Virgil van Dijk og Cody Gakpo) 2-4 - Virgil spilte 120 minutter, mens Gakpo ble byttet ut etter 106.

Torsdag 15. juni
Kl. 14.00: Argentina - Australia, Privatlandskamp, VGTV+ (Alexis Mac Allister) 2-0 - Mac Allister startet og spilte én time.

Fredag 16. juni
Kl. 20.45: Malta - England, EM-kvalifisering, TV 2 Sport 1 (Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnold) 0-4 - Alexander Arnold spilte hele kampen og scoret, mens Henderson ble byttet ut etter en time.
Kl. 20.45: Gibraltar - Frankrike, EM-kvalifisering, TV 2 Play (Ibrahima Konaté) 0-3 - Konatè spilte 84 minutter og holdt nullen mot Gibraltar.
Kl. 20.45: Hellas - Irland, EM-kvalifisering, TV 2 Play (Kostas Tsimikas og Caoimhin Kelleher) 2-1 - Tsimikas spilte hele kampen for Hellas. Kelleher ble sittende på benken.
Kl. 20.45: Danmark - Nord-Irland, EM-kvalifisering, TV 2 Sport Premium (Conor Bradley) 1-0 - Bradley startet og spilte 78 minutter, men kunne ikke forhindre tap i Parken.
Kl. 21.00: Colombia - Irak, Privatlandskamp (Luis Diaz) 1-0 - Diaz startet ute på venstrekanten for Colombia, og spilte 73 minutter.

Lørdag 17. juni:
Kl. 18.00: Norge - Skottland, EM-kvalifisering, TV 2 (Andy Robertson) 1-2Robertson storspilte hele kampen for Skottland, og var med på den oppsiktsvekkende snuoperasjonen som fortsatte skottenes drømmestart på kvaliken.
Kl. 20.45: Portugal - Bosnia, EM-kvalifisering, TV 2 Play (Diogo Jota) 3-0 - Jota startet oppgjøret på benken. 26-åringen erstattet Fulhams Joao Palhinha etter 88 minutter.
Kl. 21.30: Brasil - Guinea, Privatlandskamp (Alisson Becker) 4-1- Alisson kunne overlate burvokterjobben til Manchester Citys Ederson.

Søndag 18. juni
Kl. 15.00: Nederland - Italia, UEFA Nations League Bronsefinale, TV 2 Sport Premium (Virgil van Dijk og Cody Gakpo) 2-3 - Van Dijk og Gakpo spilte hele kampen.
Kl. 19.00: Egypt - Sør-Sudan (Mohamed Salah) 3-0 - Salah forlot troppen etter onsdagens kamp mot Guinea og er på sommerferie.

Mandag 19. juni
Kl. 14.30: Indonesia - Argentina, Privatlandskamp, VGTV+ (Alexis Mac Allister) 0-2 - Mac Allister ble sittende på benken og kan nå ta sommerfeire.
Kl. 20.45: England - Nord-Makedonia, EM-kvalifisering, TV 2 Sport 1 (Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnold) 7-0 - Alexander-Arnold spilte 90 minutter, og Henderson 58 minutter. Begge de røde hadde hver sin målgivende.
Kl. 20.45: Frankrike - Hellas, EM-kvalifisering, TV 2 Play (Ibrahima Konaté og Kostas Tsimikas) 1-0 - Konaté og Tsimikas spilte hele kampen.
Kl. 20.45: Irland - Gibraltar, EM-kvalifisering, TV 2 Play (Caoimhin Kelleher) 3-0 - Kelleher satt på benken.
Kl. 20.45: Nord-Irland - Kasakhstan, EM-kvalifisering, TV 2 Play (Conor Bradley) 0-1 - Bradley var ikke involvert.

Tirsdag 20. juni
Kl. 20.45: Island - Portugal, EM-kvalifisering, TV 2 Play (Diogo Jota) 0-1 -Jota kom inn på overtid etter at Portugal hadde tatt ledelsen like før ordinær tid.
Kl. 20.45: Skottland - Georgia, EM-kvalifisering, TV 2 Sport 1 (Andy Robertson) 2-0 - Det ble en forsinkelse på halvannen time på grunn av regnet, men kampen ble til slutt ferdigspilt. Robertson spilte hele kampen med kapteinsbindet på armen.
Kl. 20.45: Tyskland - Colombia, Privatlandskamp, TV 2 Play (Luis Diaz) 0-2 - Diaz startet, scoret og spilte 86 minutter da Colombia slo Tyskland for første gang.
Kl. 21.00: Brasil - Senegal, Privatlandskamp (Alisson Becker) 2-4 - Alisson satt på benken da Sadio Mané scoret to av målene i Senegals 4-2-seier.

Torsdag 22. juni
Kl. 18.00: Tsjekkia U21 - England U21, U21 EM Gruppespill, VGTV+ (Harvey Elliott, Curtis Jones og Vitezslav Jaros) 0-2 - Jaros og Jones spilte hele kampen. Elliott kom inn etter 88 minutter.

Søndag 25. juni
Kl. 18.00: England U21 - Israel U21, U21 EM Gruppespill, VGTV+ (Harvey Elliott og Curtis Jones) 2-0 - Jones spilte hele kampen. Elliott erstattet målscorer Emile Smith Rowe etter 70 minutter.
Kl. 18.00: Tsjekkia U21 - Tyskland U21, U21 EM Gruppespill, VGTV+ (Vitezslav Jaros) 2-1 - Jaros spilte hele kampen da Tsjekkia tok en sterk seier.

Onsdag 28. juni
Kl. 18.00: England U21 - Tyskland U21, U21 EM Gruppespill, VGTV+ (Harvey Elliott og Curtis Jones) 2-0 - Etter å ha vunnet de to første i gruppespillet fikk Curtis Jones hvile denne på benken, mens Elliott fikk tillit. Liverpool-spilleren takk for den ved å score et herlig mål.
Kl. 18.00: Israel U21 - Tsjekkia U21, U21 EM Gruppespill, VGTV+ (Vitezslav Jaros) 1-0 - Jaros spilte alt, men kunne ikke forhindre at Israel avgjorde åtte minutter før fulltid og sikret avansementet foran tsjekkerne.

Søndag 2. juli
Kl. 18.00: England U21 - Portugal U21, U21 EM Kvartfinale, VGTV+ (Harvey Elliott og Curtis Jones) 1-0 - Jones spilte hele kvartfinalen for de unge løvene, mens Elliott ikke var involvert av personlige årsaker.

Onsdag 5. juli
Kl. 18.00: Israel U21 - England U21, U21 EM Semifinale, VGTV+ (Harvey Elliott og Curtis Jones) 0-3 - Jones fikk 89 minutter og var såpass sentral at han fikk prisen som banens beste. Elliott fikk de siste 16 minuttene av semifinalen.

Lørdag 8. juli
Kl. 18.00: England U21 - Spania U21, U21 EM Finale, NRK2, NRK TV, VGTV+ (Harvey Elliott og Curtis Jones) 1-0 - Liverpools to unge er mestre, og Jones ble attpåtil matchvinner. Elliott kom på etter 78. minutter.

Siden England U21 gikk hele veien, vil de røde ungguttene trolig få en god og lang ferie før de kommer til preseason.