Curtis Jones:– Jeg har gitt dem en påminnelse om hva jeg kan få til med mer spilletid

En offensiv og selvsikker Curtis Jones gleder seg til U21-EM og neste sesong med Liverpool.

Curtis Jones har hatt en berg-og-dalbane sesong på Merseyside, og på tampen av sesongen fikk Jürgen Klopp endelig se hva som bor i scouseren han har så stor tro på.

I løpet av de siste par årene, og kanskje spesielt på høsten i fjor, var 22-åringens karriere på vei nedover. Et skademareritt ødela mye av fremgangen.

– Jeg har hatt tøffe perioder (med skader). Jeg har ikke hatt flaks, med øyeskader, hamstring- og lårskader. Jeg er på et godt sted nå, og trives, sier han til Liverpool Echo.

Ifølge Jones har det vært spesielt vanskelig for ham i Liverpool, en klubb han har hatt et nært forhold til siden han ble født.

– Jeg ble sittende på sidelinjen i 15 uker, og i flere situasjoner følte jeg selv at jeg kunne bidratt. Nå har jeg gitt dem en påminnelse om hva jeg kan få til med mer spilletid, fortsetter han.

SKADEPLAGET: Curtis Jones spilte 12 kamper for Liverpool før hans gode periode startet i april. De fleste kom som innbytter.

SKADEPLAGET: Curtis Jones spilte 12 kamper for Liverpool før hans gode periode startet i april. De fleste kom som innbytter.

En av dem som alltid har hatt troen på 22-åringen er hans store idol Steven Gerrard. Liverpool-legenden trente Jones på U18-nivå for noen år siden, og anbefalte midtbanespilleren til Jürgen Klopp.

– Han er mannen som ga meg plattform, og et smil om munnen på banen. Jeg tok steget videre til førstelaget, og jeg takker ham for det. Klarer jeg å følge i hans fotspor hadde det vært fantastisk, for han er et perfekt eksempel for meg.

Klar for mesterskap

For øyeblikket gjør stortalentet seg klar for U21-EM sammen med England og Harvey Elliott. Scouseren forventes å spille en viktig rolle i mesterskapet.

– Jeg spilte i den samme turneringen for to år siden, og det er tungt å ryke ut tidlig. Vi lærte mye av det, og nå vil jeg vise meg som en helt spesiell spiller.

Jones og England U21 røk nemlig ut i gruppespillet tilbake i 2021, etter tre poeng mot Portugal, Kroatia og Sveits.

PÅ PLASS: Curtis Jones og England U21 skal kjempe om medalje de neste ukene.

PÅ PLASS: Curtis Jones og England U21 skal kjempe om medalje de neste ukene.

Det er nå blitt to år siden, og Jones har rukket i bli 22 år gammel. Det betyr at sommerens mesterskap vil bli scouserens siste på U21-nivå. Det neste steget vil da være Gareth Southgates førstelag.

– Det er mye jeg kan si, men jeg er i en alder hvor dette blir den siste gangen. Nå må jeg vise at dette nivået er blitt for enkelt, fortsetter han.

England U21 har ikke vunnet EM på nesten 40 år. Den siste pokalen ble hentet hjem i 1984.

Curtis Jones, Harvey Elliott og England starter sin ferd mot trofeet torsdag 22. juni mot Tsjekkia.

Vanvittig drama – men Jones ble matchvinner da England tok EM-gull!

Vi følger landskampeneVanvittig drama – men Jones ble matchvinner da England tok EM-gull!

Det er en stor runde landslagsfotball i sommer, før ferie og preseason.

Innsikt 08.jul 19:05
Ønsker treningskamp foran 61 000 tilskuere

Oppkjøringen 2023:Ønsker treningskamp foran 61 000 tilskuere

Liverpool vil spille sommerens siste oppkjøringskamp på eget gress.

Nyheter 16.jun 16:57