Ibrahima Konaté:– Jeg ville blitt veldig glad dersom Khepren Thuram kom til Liverpool

Ibrahima Konaté snakker om det å være en leder, James Milner, sesongen som har gått, og en spiller Liverpool stadig linkes til…

Ibrahima Konaté er nå på landslagssamling med Frankrike, og har gjort et intervju med den tidligere Monaco-vingen Jerome Rothen for RMC.

Der sa 24-åringen mye interessant – og spesielt for de som drømmer om at Liverpool skal gjøre alvor av den rapporterte interessen for Nice sin 22 år gamle midtbanespiller Khepren Thuram.

– Treneren og de som har ansvar for rekruttering vet at vi trenger nye spillere. Det er fire som forlater oss etter sesongen. Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita, James Milner og Roberto Firmino. De må vi erstatte. Dersom vi ikke skal erstatte dem, hva skal vi da gjøre? Har vi for få spillere og for lite kvalitet kan vi ikke bare spille med unge spillere på dette nivået, sier midtstopperen.

Han får så direktespørsmål om Khepren Thuram…

– Khepren er som en lillebror. Han er en jeg så da jeg vokste opp. Jeg spilte med storebroren hans på treningsfeltet, men Khepren kunne jeg se vokse opp. Jeg så hvordan han presterte og nådde det nivået, og det var utrolig. Selv da han kom til landslagssamling første gang han ble tatt ut, sier han.

– Jeg så ham på trening og ble veldig overrasket over størrelsen hans, og hvor god han var teknisk. Jeg ville blitt veldig glad dersom han kom til Liverpool, og ville tatt ham under vingene mine og gjøre alt for at han skal kunne utvikle seg og bli den spilleren han ønsker å bli. Det er opp til ham å gjøre jobben, men jeg vil gjøre alt for at han skal bli en toppspiller.

PÅ LANDSLAGSSAMLING: Ibrahima Konaté og Frankrike skal møte Gibraltar og Hellas.

PÅ LANDSLAGSSAMLING: Ibrahima Konaté og Frankrike skal møte Gibraltar og Hellas.

Det har blitt rapportert at Liverpool allerede har vært i kontakt med spilleren, agentene og Nice om en mulig overgang denne sommeren.

En tydelig ledertype

Dersom en ser videoer av Konaté i garderoben eller rundt treningsfeltet, kan han virke som en litt sjenert ung mann, men en som alltid er i godt humør. Konaté var landslagskaptein for Frankrike U21, og nå som Hugo Lloris og Raphael Varane har gitt seg på det franske landslaget, er lederskap et hett tema rundt det franske laget.

– Det er sant at jeg har vært en leder helt siden juniorfotballen, og at det er noe jeg alltid har gjort og som kommer naturlig for meg. Det er noe som kan læres, men det er vanskelig når det ikke kommer naturlig, og det har ikke den samme påvirkningen på de andre spillerne da. Her er jeg heldig som kan snakke fransk, i motsetning til i Liverpool. Å bruke stemmen kommer naturlig for meg, og jeg tror det hjelper hele laget og kan gi noen selvtillit. Jeg er heldig som har den kvaliteten enten det er på eller utenfor banen, sier Konaté.

– Jeg gjorde det litt mindre i Tyskland, fordi jeg ikke kunne beherske språket der med det første, men med Frankrike har jeg alltid visst hvordan jeg skal gjøre det.

Han fikk spørsmål om Virgil van Dijk, og om han lærer den rollen fra han. Det bekrefter han at han gjør, men han vil heller snakke om en annen leder i Liverpool-garderoben.

– Jeg var også heldig som fikk spille med James Milner, som nå forlater oss. Han var virkelig en leder, og den store sjefen. Jeg har aldri før sett noe slikt i hele mitt liv, og det var utrolig. Han har jeg lært mye av, sier han.

LÆRT MYE: Ibrahima Konaté forteller at han har lært mye av James Milner om det å være leder.

LÆRT MYE: Ibrahima Konaté forteller at han har lært mye av James Milner om det å være leder.


– I England kunne jeg tenkt meg å være en ledertype, men så er det dette med språket. Noen ganger vil jeg si noe, men engelsken min er ikke perfekt nok til å si de riktige tingene til riktig tid. Jeg kan språket godt nok til at jeg kan snakke med lagkameratene mine, men for å være en ledertype i garderoben må du kunne bringe hele gruppen sammen og være tydelig i språket. Det er det neste målet og noe jeg ønsker å oppnå neste sesong, sier han videre.

Trives veldig godt

Konaté er naturlig nok langt mer fornøyd med hvordan sesongen ble avsluttet enn hvordan den startet. Han tror neste år blir mye bedre.

– Vi hadde en veldig vanskelig start på sesongen. Etterpå, som vi kunne se over de siste to månedene, kunne vi håndtere et slikt press og mobilisere igjen. Vi sa til oss selv at målet var Champions League, og dersom du ser på våre siste 10-11 kamper tror jeg at vi vant noe slikt som ti av dem. Det er vi som spillere som dummet oss ut denne sesongen, men det skjer og en kan ha slike sesonger. Vi er heldige som har supportere som alltid støtter oss.

– Sesongen er over, så du trenger ikke å tenke mer på den. Vi må huske feilene vi gjorde, men tenke på neste år, og det tror jeg vil bli en veldig god sesong, sier han.

Han har nå etablert seg som et klart førstevalg ved siden av van Dijk i midtforsvaret.

– Jeg kan kjenne den tilliten fra Klopp, og enda mer denne sesongen. Det er ikke tilfeldig, og selvtilliten jeg har kommer fra hvordan vi presterte. Jeg er stolt over det, men det er ikke en avslutning i seg selv. Det gjør at jeg vil jobbe enda hardere. Jeg trives veldig godt, og håper at det vil fortsette slik.

Reise til Anfield med Ving og supporterklubben

Reise til Anfield med Ving og supporterklubben

Noen av fordelene og tryggheten med å reise til Anfield med Ving og supporterklubben. Møt noen av våre reiseledere.

Reise 13.jun 10:32
«En må kunne si at fjorårets sommervindu ble en fiasko. Det kan ikke skje igjen»

«En må kunne si at fjorårets sommervindu ble en fiasko. Det kan ikke skje igjen»

Av spillerne Liverpool hentet forrige sesong, er det sannsynligvis bare Darwin Nunez som vil spille i klubben til høsten.

Kommentar 13.jun 19:08