Lallana forteller om Klopps unike evne til å motivere spillere

Selv om Adam Lallana fikk begrenset med minutter mot slutten av Liverpool-karrieren, visste treneren alltid hvordan han skulle motivere ham.

I Klopps første hele sesong med Liverpool i 2016/17, var Adam Lallana sentral da de rødkledde tok seg tilbake til Champions League. 

Midtbanedynamoen scoret åtte mål og leverte syv målgivende på 31 kamper i ligaen, og scoret i den avgjørende siste kampen mot Middlesbrough som sikret 4. plassen. 

Etter det gjorde vedvarende skadeproblemer at Lallana mistet plassen i laget, men før han ble solgt til Brighton i 2020 fikk han med seg velfortjente medaljer i Champions League og Premier League. 

I et nylig intervju med The Anfield Wrap forteller den tidligere Liverpool-spilleren om Klopps fremragende evner som motivator. 

Selverklært Europa-spesialist

Liverpool begynte tidlig å prestere i europeiske turnering da tyskeren tok over laget. Lallana forteller at Klopp utstrålte selvtillit før europacup-kamper, og at han mestret disse anledningene. 

– Jeg husker et av hans første møter da vi var i Europa. Han sa: «jeg vet hvordan man presterer i Europa». Det var nesten som om han sa at det var hans konkurranse, og at det var der det beste i ham kom fram. 

– Når sitter i møterommet og hører på det, tror man ham. Det var ingen overraskelse at vi kom til finalen i Europa League og to år på rad i Champions League. 

– Han kan bli en av de beste spillerne i Europa om tre-fire år

Derfor ønsker Liverpool å hente Khephren Thuram– Han kan bli en av de beste spillerne i Europa om tre-fire år

Liverpool har så langt kun signert en forsterkning i sommervinduet. Det kan ha sammenheng med at det neste målet deltar i U21-EM.

Innsikt 27.jun 17:09
Det pågående U21-mesterskapet kan være årsaken til at sommerhandelen står på vent

Det pågående U21-mesterskapet kan være årsaken til at sommerhandelen står på vent

Liverpool er linket til flere spiller som i skrivende stund er opptatt med å representere landene sine.

Nyheter 27.jun 18:58

Lallana sier at tyskeren klarer å overføre selvsikkerheten til spillerne, og tror det kan være årsaken til mange minneverdige øyeblikk sent i kamper. 

– Han vet hvordan man vinner i Europa, og hvordan han skal få laget til å tro på det også - det er kunsten med ledelse. 

– Det var bemerkelsesverdig (Dortmund) og det har vært så mange sene utligninger eller vinnermål i hans regjeringstid. Dortmund, Barcelona - listen er lang. 

STAYER: Klopp og hans Liverpool avgjør mange kamper sent.

STAYER: Klopp og hans Liverpool avgjør mange kamper sent.

Motiverer alle

Selv om Lallana i de siste sesongene sine i rødt ofte måtte se kamper fra benken, klarte fortsatt hans tyske manager alltid å motivere ham. 

– Det er vanskelig å sette fingeren på det, men han har en x-faktor. Evnen han har til å motivere spillere. 

– Dersom han har utelatt deg i 10-12 kamper og man er ganske forbannet, klarer han fortsatt - dersom han trenger deg - til å få deg motivert til den neste kampen. 

35-åringen sliter med å sette fingeren på akkurat hva det er tyskeren gjør, men sier at det er den egenskapen som gjør ham til av verdens beste managere. 

– Jeg vet ikke hvordan han klarer det, men han har bare evnen til å få deg motivert, slik at du kjemper for laget og for ham. Det er det som gjør ham til en så god manager.