Leighton Clarkson er solgt

Nå er det bekreftet at Leighton Clarkson er solgt.

En ny midtbanespiller forsvinner fra Liverpool. Leighton Clarkson er klar for Aberdeen i den skotske toppserien.

Det melder James Pearce i The Athletic torsdag ettermiddag.

«Liverpools unge midtbanespiller Leighton Clarkson er i ferd med å fullføre en permanent overgang til Aberdeen», skriver journalisten.

De to klubbene har blitt enige om en overgangssum for 21-åringen, og ifølge Pearce er han på vei til klubbens stadionanlegg for å gjennomføre den medisinske testen. 

Oppdatering: Nå har Liverpool FC og Aberdeen bekreftet overgangen!

Det blir ikke meldt om en overgangssum, men det er bekreftet at han har skrevet under for fire år.

Den fjerde midtbanespilleren

Clarkson har vært ryktet vekk i flere uker, og klubber som Rangers og Reading skal også ha vært interessert i 21-åringens signatur. Det skal også ha vært interesse fra Championship.

Midtbanespilleren har vært en del av akademiet siden ung alder, men kommer opprinnelig fra Clithroe i Lancashire. Han fikk sin U18-debut som U18-spiller i 2017-/18-sesongen og har de siste årene gått gradene opp gjennom systemet.

I fjor sommer fikk han muligheten til å vise seg frem for Jürgen Klopp og førstelaget, etter et mislykket utlån til Blackburn. Han reiste videre til Aberdeen før 22/23-sesongen og leverte gode tall i Skottland.

Rødtrøyene fullførte sesongen på en tredjeplass, og Clarkson leverte åtte mål og fem målgivende pasninger på 35 kamper. Nå tyder mye på at han snart er tilbake i sin gamle klubb.

Han blir dermed den fjerde midtbanespilleren som forlater Jürgen Klopps førstelag denne sommeren. Fra før av har Naby Keita reist til Werder Bremen, James Milner til Brighton og Alex Oxlade-Chamberlain nærmer seg Aston Villa.

Dette er terminlisten for 2023/24-sesongen

Bekreftet:Dette er terminlisten for 2023/24-sesongen

Liverpool åpner sesongen med en knalltøff bortekamp i London.

Henderson har ingen planer om å gi seg på landslaget

Henderson har ingen planer om å gi seg på landslaget

Liverpool-kapteinen ønsker å være en viktig brikke for Gareth Southgate inn mot EM i 2024.