Liverpool-legenden ser ut til å få jobb i Saudi-Arabia

Steven Gerrard blir sannsynligvis den neste som går til Saudi Pro League.

Steven Gerrard har ikke vært i jobb siden han fikk sparken i Aston Villa i oktober, men ser nå ut til å bli den siste i rekken av flere store navn som blir en del av storsatsingen på fotball i Saudi-Arabia.

43-åringen er blitt tatt bilder av og filmet i det han ankom Saudi-Arabia, og ifølge Daily Mail er Al-Ettifaq klubben han blir manager i. Ettifaq kom på sjuendeplass i Saudi Pro League denne sesongen.

I motsetning til Al-Ittihad, Al-Nassr og Al-Hilal, har ikke Ettifaq så mange profilerte spillere med fortid i europeiske toppklubber. Venstrekanten Naïm Sliti, med 70 kamper for Tunisia og en fortid i fransk fotball, er kanskje den største stjernen. Midtstopperen Marcel Tisserand har også spilt for flere franske og tyske klubber, og dro til Ettifaq i august i fjor.

Mange stjerner til Saudi-Arabia

Tilbudet til Gerrard ble kjent i helgen, da Reuters siterte kilder i landet på at han hadde fått et jobbtilbud og hadde bedt om tenketid.

I sin managerkarriere har Gerrard hatt ansvar for Liverpool U18, tatt Rangers til ligagull i Skottland, og ledet Aston Villa i 11 måneder. Da han var i Rangers var det mye snakk om at han ville være en mulig arvtaker etter Jürgen Klopp, noe både han selv og Klopp har fått spørsmål om mange ganger.

Roberto Firmino er en annen som linkes til klubber i Saudi-Arabia. Cristiano Ronaldo gikk til Al-Nassr i januar, og siden den gang har Karim Benzema og N’Golo Kanté fulgt etter i sommer.

Det er flere store navn som linkes samme vei, deriblant Jordi Alba, Neymar, Pierre-Emerick Aubameyang, Hugo Lloris, Yerry Mina, Joao Moutinho, Sergio Ramos, Angel Di Maria og Pepe.

Firmino ønsket i Saudi-Arabias fotballrevolusjon

Firmino ønsket i Saudi-Arabias fotballrevolusjon

En slags revolusjon pågår i Midtøsten hvor en rekke profiler skal lokkes dit.

– Vi er en klubb som trenger å kjempe om titler

– Vi er en klubb som trenger å kjempe om titler

Diogo Jota mener spillerne må skape ny historie neste sesong.