Liverpool må prøve å finne røverkjøp i et marked med absurde prislapper

At spillere som Moises Caicedo og Declan Rice er verdt nær 100 millioner pund, gjør det vanskelig for Liverpool å finne billige alternativer.

Tirsdag kveld ble det kjent at Arsenal er i ferd med å betale rundt 100 millioner pund for Declan Rice, etter at Jude Bellingham tidligere i sommer ble hentet til Real Madrid for 88 millioner pund (kan potensielt stige til 115 millioner). 

Samtidig skal Brighton verdsette Moises Caicedo til rundt 80 millioner pund, mens Chelsea har avslått bud på 55 millioner pund for Mason Mount - en spiller som attpåtil kun har ett år igjen av kontrakten. 

Å finne røverkjøp i et oppblåst marked hvor slike prislapper har blitt normen, viser seg vanskelig for Liverpools del. 

Mac Allister unntaket

Paul Joyce skriver for The Times at Alexis Mac Allister var et unntak med tanke på hvor raskt Liverpool klarte å sikre seg argentineren. 

«Prioriteten deres når de skal pusse opp en stall som skuffet forrige sesong er å hente midtbanespillere - flere enn en - og å finne verdi i dette oppblåste markedet er enda vanskeligere enn før», skriver Joyce i en spalte for The Times.

«De spesielle omstendighetene som gjorde Mac Allister-avtalen mulig er ikke gjeldende for andre spillere». 

Liverpool kjøpte 24-åringen fra Brighton for så lite som 35 millioner pund grunnet en utkjøpsklausul i kontrakten. Uten den kunne Brighton ha krevd nær det dobbelte. 

RØVERKJØP: Mac Allister ble hentet for 35 millioner pund tidlig i juni.

RØVERKJØP: Mac Allister ble hentet for 35 millioner pund tidlig i juni.

Viker ikke fra prinsippene

Flere Liverpool-supportere håper nok at eierne FSG for en gangs skyld skal vike fra prinsippene sine, i en sommer de rødkledde er avhengige av å forsterke stallen for å henge med i toppen. Det kommer ikke til å skje, ifølge Joyce. 

«Liverpool er fortsatt dyktige på å gjøre varp på overgangsmarkedet, i tråd med filosofien så fungerte så bra fra 2016 til 2020 da løftet deres under Klopp førte til seier i Champions League og Premier League»

«Resultatet av Liverpools strategi, og modellen til eierne FSG, er enda ikke klart ettersom denne perioden kun handler om å hente spillere for å bli konkurransedyktige igjen. Det er en test eierne må bestå»

Joyce trekker frem Dominik Szobozslai og Nicolo Barella som to spillere de rødkledde beundrer, men skriver at prislappen deres gjør forhandlingene vanskelig. Han sier de kommende ukene er avgjørende for Liverpools fremtid. 

«Det har ikke vært mange overganger i Premier League enda, men de kommende ukene er ekstra avgjørende for Liverpools del», avslutter han i spalten. 

Rhys Williams lånes ut til Aberdeen

Rhys Williams lånes ut til Aberdeen

Rhys Williams skal tilbringe sesongen i den skotske toppdivisjonen.

Nyheter 28.jun 12:43
Liverpool har vært i samtaler med RB Leipzig-stjerne

Ornstein: Utkjøpsklausulen til Szoboszlai kun gyldig ut juni

Dominik Szoboszlai er aktuell for de røde, melder David Ornstein.

Nyheter 28.jun 13:45