Liverpools nye japanske stjerne

Takumi Minamino var den første, og nå er Fuka Nagano Liverpools eneste japaner.

Etter at Takumi Minamino ble solgt til Monaco sommeren 2022, har det vært lite representasjon fra den kanten i rød trøye. Men det var før Fuka Nagano signerte i januar.

– Jeg ønsket alltid å spille utenfor Japan bare for å utvikle spillet mitt videre, å vokse og gå til det neste steget, forteller Nagano til Liverpool FC Womens kampprogram.

– Jeg tenkte alltid at jeg ville måtte spille utenfor Asia, så det var årsaken til at jeg bestemte meg for å forlate Japan sist år.

Hun endte opp i North Carolina Courage på USAs østkyst.

– I USA, den fysiske styrken og hastigheten på spillet var totalt annerledes fra hva jeg hadde vært vant til i mine tidligere klubber og stilen var også forskjellig.

– I Japan, det er veldig teknisk og det er vanligvis mange pasninger som blir slått rundt men i Amerika det var mye mer direkte med lag som angrep målet raskere.

Engelsk fotball mer helhetlig

På Prenton Park fant hun seg kjapt til rette og var sentral i at Liverpool-jentene tok flere viktige seire.

– Så sammenlignet med Amerika, her i Storbritannia føler jeg spillet er mer holistisk. Jeg synes det passer min stil mye bedre.

Med Nagano dypt har det frigjort Ceri Holland og Missy Bo Kearns fremover, to spillere som har levert godt for de røde.

– Jeg tenker det er en god posisjon for meg. Jeg forstår min rolle og jeg nyter å spille for å støtte de to spillerne foran meg og det er bra å se dem score mål. Og det passer meg også, så jeg nyter det stort og jeg er veldig glad for at jeg kan spille i dette laget sammen med spillere med store kvaliteter.

I ferd med å kjøpe tilbake Melwood

I ferd med å kjøpe tilbake Melwood

Liverpool FC Women ønsker å overta klubbens gamle treningsanlegg.

Matt Beard oppsummerer sesongen for Liverpool FC Women

Matt Beard oppsummerer sesongen for Liverpool FC Women

Et tøft år på skadefronten, men Liverpool var og et av to lag som klarte å slå ligamester Chelsea.

24-åringen har og på kort tid blitt en favoritt blant fansen.

– Jeg har vært her bare en kort periode men likevel fansen synger min sang! Det får meg til å føle meg bra men og det at jeg må gjøre mer for dem.

Drømmer om VM-gull

I likhet med flere Liverpool-profiler venter en sommer uten alt for mye ferie. 20. juli starter VM i Australia og New Zealand.

– Jeg er veldig spent for denne sommeren. Det har vært min drøm å delta i et VM og, som jeg sa, vinne VM har vært min drøm, så jeg ser veldig frem til det og er skikkelig begeistret.

Japan, som vant VM i 2011, møter Zambia, Costa Rica og Spania i gruppespillet.