Matt Beard oppsummerer sesongen for Liverpool FC Women

Et tøft år på skadefronten, men Liverpool var og et av to lag som klarte å slå ligamester Chelsea.

– Vi kan være fornøyd med det vi har oppnådd. Ikke mange lag som kommer opp fra FA Women’s Championship avslutter som syvende i WSL. Om du ser på Manchester United som kjempet for tittelen, det har tatt dem fire år å komme til det punktet, sier trener Matt Beard til Liverpoolfc.com.

– Vi har slått to av de fire topplagene her på Prenton Park denne sesongen og ikke mange lag gjør det, så vi har gjort det ok.

Liverpool-jentene slo blant andre Manchester City Women og seriemester Chelsea Women. Sistnevnte tapte kun to ligakamper hele sesongen, den ene av dem mot de røde.

– Fra vår side handler det om å tette gapet igjen neste sesong og sørge for at vi forbedrer oss fra dette året.

Skader har vært en utfordring

I likhet med kollega Jürgen Klopp måtte 45-åringen håndtere skadeproblemer.

– Vi hadde en rekke problemer skademessig, som jeg tror hadde en stor påvirkning på mesteparten av sesongen. Det er små ting som at spillere kun er tilgjengelige for bestemte minutter, det har vært et tøft år på den fronten, spesielt fremover på banen.

Syv spillere forlater Liverpool FC Women

Syv spillere forlater Liverpool FC Women

Utskiftninger for både damene og herrene til sommeren.

Nyheter 25.mai 14:11
Tilskuerrekord i damelagets siste kamp for sesongen

Tilskuerrekord i damelagets siste kamp for sesongen

LFC Women så lenge ut til å gå mot et sterkt poeng, men det holdt ikke helt inn.

Nyheter 27.mai 18:05

Før møtet med Arsenal Women i mars hadde Beard hele syv førstelagsspillere på skadelista.

Følsomme avskjeder

Og akkurat som som herrene var det flere emosjonelle avskjeder i siste seriekamp. Ashley Hodson, Rylee Foster, Leighanne Robe, Rhiannon Roberts, Megan Campbell, Carla Humphrey og Charlotte Clarke har tatt farvel med Liverpool FC Women.

– Det er alltid tøffe avgjørelser men samtidig må vi tenke på individene også, og Razza og Robey ønsker å spille uke inn, uke ut, og jeg kan ikke nødvendigvis tilby det.

– De har vært flotte tjenere, de har vært gjennom høydene og bunnene med nedrykk og opprykk, og for en måte for dem å avslutte med oss sammen tilbake i WSL.