Premier League har fått forsikringer om at Saudi-Arabia ikke er involvert i Chelsea

Rivaliserende klubber er ikke begeistret for utviklingen.

N’Golo Kante har signert for Al-Ittihad, og ifølge «transferguru» Gianluca Di Marzio vil Kalidou Koulibaly til Al Hilal bli bekreftet på fredag. Edouard Mendy skal signere for Al Ahli på mandag, og Hakim Ziyech skal allerede være klar for Al Nassr.

I en sommer der Chelsea må kvitte seg med mange spillere på grunn av Financial Fair Play, har den voldsomme satsingen i Saudi-Arabia vært gull verdt, og flere spillere kan forsvinne den veien.

Flere har uttalt seg kritisk, deriblant Jamie Carragher og Gary Neville i Sky Sports, og ifølge The Telegraph er det flere klubber som skal være kritiske til den plutselige interessen i så mange Chelsea-spillere.

Premier League har undersøkt

The Telegraph melder at Premier League ville ha forsikringer skriftlig om at Saudi-Arabias statlige pensjonsfond (PIF) ikke var del av Todd Boehly og Clearlake Capitals overtakelse av Chelsea. 

Dette skal også ha blitt undersøkt da klubben ble solgt i mai 2022. Det er bekreftet fra mange hold at PIF har investert i Clearlake, men at dette ble nøye undersøkt da Boehly sin gruppe ble gjennomgått før eierskapet skiftet hender fra Roman Abramovich.

Boehly og Clearlake bekreftet den gang at PIF ikke spilte noen rolle i eierskapet i klubben, og ville ikke og kunne ikke bli en investor i fremtiden.

– De kan glemme Klopp

– De kan glemme Klopp

Jürgen Klopp er igjen ønsket som landslagssjef.

Igjen ser toppklubbene ut til å selge til sine største rivaler

Igjen ser toppklubbene ut til å selge til sine største rivaler

Flere av topplagene i Premier League er involvert i store overganger der spillere går fra én rival til en annen.

Innsikt 22.jun 12:20