Premier League tar tak for å få slutt på harselas med tragedier

Det skal endelig straffe seg når det synges om andres tragedier.

Denne uken ble en Tottenham-supporter bøtelagt og utestengt fra alle engelske fotballstadioner i tre år etter oppførselen sin på Anfield i april, der han harselerte med Hillsborough-tragedien.

Forrige sesong måtte både Manchester City og Chelsea legge ut pressemeldinger med beklagelse etter Hillsborough-relaterte sanger på tribunen.

På Premier League-møtet denne uken var den type oppførsel tema, og samtlige klubber var enig i at det skal komme inn nye tiltak for å stoppe den type oppførsel, som en dessverre ser mer og mer av.

Vil kunne straffeforfølges

I en pressemelding skriver Premier League at dette vil bli et fokusområde. Det gjelder både synging, gestikulering, graffiti og ting som skrives på nett. 

«Problemene har fortsatt å forårsake skade for for ofrenes familier, overlevende og andre berørte supportere, i tillegg til å skade omdømmet til de involverte klubbene og fotballen i England og Wales», står det i pressemeldingen.

De åpner nå for å straffeforfølge i de tilfellene der det skjer, og det vil komme mer informasjon i forkant av sesongen.

«Takk, Nottingham Forest, for å ha satt skapet på plass»

«Takk, Nottingham Forest, for å ha satt skapet på plass»

Takk, Nottingham Forest, for å ha satt skapet på plass med hensyn til Hillsborough med et banner og en oppførsel andre lags supportere sliter med å være i nærheten av. Hvorfor er Hillsborough egentlig så vanskelig for mange av våre motstandere?

Kopite 03.jun 21:30
Tottenham-fan utestengt i tre år for Hillsborough-harselas

Tottenham-fan utestengt i tre år for Hillsborough-harselas

Liveblogg 13.jun 21:27