– Resten av verden var mot meg, men i Liverpool-boblen hadde jeg støtte

Peter Crouch ser tilbake på tiden som Liverpool-spiller i forbindelse med lanseringen av dokumentaren «That Peter Crouch Film»

Peter Crouch ble en populær figur i løpet av sine tre år som Liverpool-spiller, og det er han også den dag i dag blant supporterne. Totalt ble det 42 mål og et FA-cuptrofé som ble fangsten, før turen gikk videre og en innholdsrik karriere kunne fortsette. 

I dag jobber Crouch blant annet med tv, og nå er han aktuell med lanseringen av dokumentaren «That Peter Crouch Film», som du kan se på Prime Video. I den forbindelse har han slått av en prat med Liverpool Echo, der det blant annet blir prat om karrieren i Liverpool, som inneholdt oppturer og nedturer. 

42-åringen husker spesielt hvor tøff starten på karrieren i rødt var. Han kom inn som spiss hos de regjerende europamesterne, men gikk målløs av banen i sine 19 første kamper før det løsnet.

– Kunne ønske meg at det skjer med supportere også en gang

– Kunne ønske meg at det skjer med supportere også en gang

Jürgen Klopp i fint intervju med Peter Crouch.

Agent hevder Liverpool vil hente dansk unggutt

Agent hevder Liverpool vil hente dansk unggutt

Patrick Dorgu regnes som et stort talent.

– Rafa hadde troen på meg, og sa at ikke alt handlet om å score mål. Steven Gerrard sa også det samme, at jeg bidro med mye i kampene. Og jeg har mye å takke supporterne for, for det er ikke mange som hadde gitt så mye støtte til en spiss som gikk så lenge uten scoring. Jeg følte at resten av verden var mot meg, men i Liverpool-boblen hadde jeg støtte.

– Lagkameratene og supporterne ønsket at jeg skulle lykkes, og det er derfor jeg kom meg gjennom det som var en vanskelig periode i livet mitt. Det satte spor, men jeg er stolt over at jeg kom gjennom det. Og da først målene og seierne kom følte jeg at jeg kunne gi supporterne noe tilbake. Jeg kan aldri gi dem det de ga meg, men heldigvis ble jeg ansett som en suksess da jeg dro, og ikke en flopp, sier Crouch.

Overraskende overgang

Mannen som rager to meter over bakken sier at overgangen fra Southampton til Liverpool kom som en stor overraskelse sommeren 2005. 

– Jeg husker at jeg så finalen i 2005 mens jeg var med det engelske landslaget i USA, og jeg satt og tenkte "for en klubb". Det var en av de beste kampene jeg har sett, og noen uker senere spilte jeg for Liverpool!

– Jeg hadde ingen anelse om at det kom til å skje, og du skjønner ikke hvor stor klubben er før du kommer til den og kommer tett på all historien.

– Å spille for en klubb av denne størrelsen og å bli husket på en fin måte av supporterne, som kan så mye fotball, er noe jeg er veldig stolt av. Hver gang jeg kommer tilbake møter jeg bare smil, og folk husker hva jeg bidro med som spiller. Jeg har bare gode minner fra denne byen, sier Crouch.

Den sympatiske spissen la opp i 2019 etter å ha spilt over 700 kamper og scoret over 200 mål på seniornivå. Han fikk også med seg 42 landskamper og imponerende 22 mål for England. Men det var i Liverpool han var på sitt beste. 

– Jeg holder fast ved at min beste periode i fotballkarrieren var de tre årene i Liverpool, da jeg scoret for klubb- og landslag og var med på å spille i store turneringer. Det var nok den lykkeligste perioden i karrieren, sier Crouch.