Sikret opprykket ni minutter på overtid

Det ble en dramatisk avslutning på sesongen for utlånte Anderson Arroyo.

Nivå to i Spania er seigere enn de fleste når det kommer til lengde på sesongen, og kampen om opprykket til La Liga ble ikke avgjort før lørdag kveld, da playoff-finalen mellom Levante og Alaves gikk av stabelen. 

Det første oppgjøret, som ble spilt forrige helg, endte 0-0, og det samme gjorde lørdagens avgjørende kamp etter ordinær tid. Lenge så det ut til at det skulle ende målløst, men på overtid av den andre ekstraomgangen ble det VAR-drama. 

Bekreftet: Ny kontrakt og nytt utlån

Bekreftet: Ny kontrakt og nytt utlån

Anderson Arroyo er klar for nytt utlån i spansk fotball. Samtidig har han forlenget kontrakten med Liverpool.

Alaves ble tildelt et straffespark etter at den tillagte tiden var ute. Det var bare lagt til tre minutter, men etter en lang sjekk ble ikke straffesparket tatt før nesten ni minutter på overtid. 

Øyeblikket hadde enorm betydning. I Spania er det nemlig ikke straffesparkkonkurranse om det ender likt i playoffen. Da er det laget som endte øverst på tabellen som får tildelt opprykket, og i dette tilfellet var det Levante. De var med andre ord sekunder unna å sikre opprykket før alt ble snudd på hodet.

Arroyo ble med på feiringen

Asier Villalibre satte ballen sikkert i mål, og sørget dermed for at Alaves rykket opp igjen på første forsøk fra LaLiga2. Det gjør de med Liverpool-backen Anderson Arroyo i stallen. 

Colombianeren, som aldri har spilte en førstelagskamp for de røde, har bare spilt en liten rolle i Alaves sin opprykkssesong. Han har stort sett sittet på benken, og mange av de 18 kampene han har fått i ligaen har kommet som innbytter. Høyrebacken satt på benken også gjennom hele lørdagens kamp, men han tok del av feiringene i etterkant: 

23-åringen har kontrakt med Liverpool til 2025. Så langt har han ikke fått arbeidstillatelse i England, og dermed har utlån vært det mest fornuftige alternativet. Tidligere har han vært lånt ut til Mallorca, Gent, Mlada Boleslav, Salamanca og Mirandes.

Strender, golfbaner og vikinger – besøk Wirral-halvøya

Strender, golfbaner og vikinger – besøk Wirral-halvøya

Har du lyst til å utforske litt mer av Liverpool-området? Ta toget til Wirral da vel!

Reise 18.jun 11:04
Alissons skade er ikke alvorlig

Alissons skade er ikke alvorlig

Satt på benken i treningskamp.