19 spillere på 21 utlån: U21-treneren om klubbens utlånspolitikk

På denne delen av markedet har Liverpool vært ganske så aktive, noe de trolig fortsetter med.

Til sammen har 19 spillere stått for 21 lån ut fra de røde denne sesongen.

– Du kan se på et utlån på flere måter, sier U21-trener Barry Lewtas til Liverpool Echo.

– Jeg antar noen vil anse Leighton Clarksons lån i Blackburn sist sesong som en fiasko, men han lærte masse der. Ville han ha vært suksessfull som han har vært i Aberdeen uten den erfaringen?

21-åringen var en nøkkelspiller da Aberdeen til slutt sikret plass i den tredje kvalifiseringsrunden for UEFA Conference League. Han er langt fra den eneste Liverpool-unggutten som har vært sendt ut i søken på lykke og erfaring.

– Hvordan du lærer og tilpasser til det du har er nøkkelen. Det er spillere her som har vært ute på deres første lån og det har ikke vært en stor suksess, men de har gått videre til enten det neste lånet eller utvikling tilbake her.

Ulike historier og opplevelser

Erfaring og lærdom kan du trygt si 19-årige Conor Bradley fikk. Backen spilte hele 4723 minutter over 57 kamper. Ikke verst for en tenåring.

– Ja, du ønsker et lån som Conor Bradley, som vant et trofé på Wembley og vant mange spillerpriser. Men det betyr ikke at gutten som ikke spilte så mye ikke lærte godt og. De vil ha lært mye om seg selv.

BRUKES SOM EKSEMPEL AV U21-TRENEREN: 26-årige Harry Wilson var Liverpools eiendom mellom 2015-2022, og har klart å bygge en karriere for seg selv.

BRUKES SOM EKSEMPEL AV U21-TRENEREN: 26-årige Harry Wilson var Liverpools eiendom mellom 2015-2022, og har klart å bygge en karriere for seg selv.

Bradley og Clarkson har i likhet med Adam Lewis, Jakub Ojrzyński, Billy Koumetio, James Balagizi, Marcelo Pitaluga, Vitezslav Jaros, Anderson Arroyo, Owen Beck, Rhys Williams, Tyler Morton, Sepp van den Berg, Paul Glatzel, Jack Bearne, Fidel O'Rourke, Max Woltman, Jarell Quansah og Luke Chambers vært sendt ut denne sesongen.

Dette er enorm økning fra tidligere år og langt fra alle har hatt gode opplevelser. 20-åringen Owen Beck har vært på to forskjellige utlån.

– Å håndtere tilbakeslag er en del av reisen og det er noen av gutta som har hatt humper i veien men overkommet dem. Se på Owen Beck. Han kom tilbake og i andre halvdel av sesongen var han super. De blir ikke dårlige spillere, men noen ganger passer det ikke riktig.

Wilson i Fulham er suksess 

Lewtas ved godt at veien fra U21 til førstelaget er kronglete og lang. Men muligheten er der for å få gode karrierer, også utenfor Liverpool.

– Den vi alltid peker til er Harry Wilson. Hans første lån var i Crewe og ikke mange husker detaljene fra det, men han scorer mål i Premier League nå.

Vil lytte til bud på Leighton Clarkson – men ikke Fabio Carvalho

James Pearce:Vil lytte til bud på Leighton Clarkson – men ikke Fabio Carvalho

James Pearce lister også opp fem potensielle midtbanespillere Liverpool vurderer nøye.

En ny unggutt banker på førstelagsdøren

Trofè, målpoeng og nesten opprykk:En ny unggutt banker på førstelagsdøren

Conor Bradley kan bli løsningen på et langvarig problem for Jürgen Klopp.

En spiller som flere har fått øynene opp nylig på grunn av U20-VM med England er Jarell Quansah. 20-åringen ble lånt ut til League One i januar.

– Jeg har fulgt det Jarell gjorde på lån.

– Han har gjort store fremskritt. Hans prestasjoner for oss i første halvdel av sesongen var en stor forbedring fra sesongen før, og det er på grunn av han.

48-årige Lewtwas har vært i Liverpool siden 2013 og jobbet med ulike aldersgrupper. Felles for de alle er utviklingsfokuset.

– Han er pliktoppfyllende på deler av spillet han ønsker å forbedre og utvikle, og jeg visste at hvis han kunne gjøre disse justeringene ville det virkelig forbedre spillet hans. Hans evne til å kontrollere forsvarslinja har vært en skikkelig positiv faktor i hans utvikling og han har vist det i Bristol Rovers.

Når preseason starter får vi se om noen av de unge har gjort såpass inntrykk at Jürgen Klopp vil teste hva de står for.