Blir billigere enn forventet: Vil fullføre kjøpet av Mac Allister denne uken - medisinsk sjekk tirsdag

Alexis Mac Allister ligger an til å bli sommervinduets første signering for Liverpool.

Det har ligget i luften en stund, men så langt har journalistene tettest på Liverpool FC vært forsiktige med å komme med opplysninger rundt kjøpet av Alexis Mac Allister. Overgangsjournalist Fabrizio Romano er den som har vært mest aktiv i forbindelse med overgangen. 

Men vi kan aldri føle oss helt trygge før Paul Joyce i The Times kaster seg på, og det har han nå gjort. I en artikkel mandag formiddag skriver han at Liverpool ønsker å fullføre kjøpet av argentineren denne uken, og at han dermed ligger an til å bli de rødes første kjøp i sommerens overgangsvindu. 

Nå melder også Fabrizio Romano at avtalen er fullført, og han kommer med sin klassiske «here we go»-signatur. Han legger til at det er enighet om en femårskontrakt og at den medisinske sjekken er booket av Liverpool til tirsdag. Kontrakten skal signeres onsdag.

Se Mac Allisters høydepunkter fra den strålende sesongen med Brighton

Se Mac Allisters høydepunkter fra den strålende sesongen med Brighton

Alexis Mac Allister er rød!

Nyheter 04.jun 16:00
Mac Allisters far og agent er på vei til England

Mac Allisters far og agent er på vei til England

Det kan bli fortgang i overgangen til Alexis Mac Allister.

Nyheter 03.jun 11:40

Når det gjelder overgangssummen skriver Joyce at det er noe usikkert hva klubbene kommer til å lande på. Mac Allister har en utkjøpsklausul, men den nøyaktige verdien kjenner vi ikke til. Romano melder at overgangssummen er langt lavere enn de 60 millionene som først ble meldt, og følger mandag opp med at den også er lavere enn 50 millioner. Liverpool mener derfor de er i ferd med å gjøre et kupp. 

James Pearce i The Athletic skriver at Liverpool har hatt produktive samtaler med Mac Allisters far og agent Carlos helt siden april.

Nevner også Thuram og Lavia

Joyce legger til at også Manchester United viste interesse for Mac Allister, men at 24-åringen helst ønsket å komme til Liverpool. Mason Mount landet som kjent på at han helst ønsker seg til Old Trafford, men det gjenstår å se om Manchester United og Chelsea kommer til enighet.

Mac Allister vil kunne passe perfekt inn i Liverpools midtbane ettersom han kan bekle flere roller, både som indreløper, som den dype eller i en mer offensiv rolle.

Den argentinske verdensmesteren kommer ikke til å bli klubbens eneste kjøp i sommer, selv om fokuset for øyeblikket er å få landet avtalen. Joyce skriver at Khephren Thuram fra Nice og Romeo Lavia fra Southampton er andre navn som vurderes. 

Et spennende overgangsvindu kan se ut til å få en pangstart denne uken. 

Flere av de mulige Europa League-motstanderne er klare

Flere av de mulige Europa League-motstanderne er klare

11 av 32 lag bekreftet til neste sesongs Europa League.

Nyheter 05.jun 10:30
– Tror det blir siste sesong med Thiago

Neil Jones:– Tror det blir siste sesong med Thiago

Thiago har kun ett år igjen av kontrakten sin.

Nyheter 04.jun 22:33