Klopp: – Han fikk ikke den anerkjennelse og respekten han fortjente gjennom årene

Jürgen Klopp vil savne kapteinen sin og ikke minst mennesket Jordan Henderson.

– For øyeblikket, er det helt greit men det har allerede pågått en stund nå, så vi har hatt tid til å tilpasse oss og bli vant til det. Det er fotball, det er livet, det er normalt, slike ting skjer. Da vi kom tilbake til Liverpool mandag, ventet Hendo på oss for å ta et ordentlig farvel med laget og trenerteamet, forteller Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

56-åringen har mye på hjertet når han skal takke av spilleren som har vært med han lengst på Anfield.

– Det var en veldig fin gest, en veldig fin ting å gjøre. Jeg vet det var en veldig, veldig tøff avgjørelse for Hendo og jeg var med han hele veien. Det er trist, veldig rart, fordi han er den eneste kapteinen jeg har hatt her i Liverpool, men jeg tror det er spennende for han også. Vi vil savne han, det er det ikke en skygge av tvil om, det er klart, som menneske og som spiller. Men, som jeg sa, slik er fotballen.

Husker unge Henderson godt

Liverpool-jobben kom Klopp til i 2015, men da hadde Jordan Henderson allerede vært på Merseyside siden 2011. Tyskeren minnes godt det første møtet.

– Hendo var skadet da jeg kom hit. Syv og et halvt år senere, når jeg kjenner han så godt, må da det ha vært et absolutt mareritt for han fordi han åpenbart fortsatt var ny i rollen som kaptein og Hendos ønske om å bevise hva han kan er konstant, på og utenfor banen, og så kommer en ny trener inn og han kunne ikke gjøre det.

0-0 borte mot Totteham 17. oktober 2015 var første kamp for Klopps regime. Den gang startet Philippe Coutinho, James Milner, Emre Can, Lucas Leiva og Adam Lallana, fordi Henderson var skadet.

– Jeg husker han kom inn på kontoret mitt og spurte meg om han kunne bli med oss til den første kampen mot Tottenham. 

– På det tidspunktet tenkte jeg, ’hva vil du gjøre der? Er det ikke bedre at du trener fordi du er skadet?’ Jeg forstår nå at han ønsket å umiddelbart vise sin verdi for laget, noe han ikke var 100 prosent sikker på i det øyeblikket. Jeg var det.

Sikker i sin sak var den nye treneren fordi han kjente til spillertypen fra tidligere. Han var ikke i tvil om hva han ville få.

– Jeg likte han veldig godt som en spiller, denne boks-til-boks-midtbanespilleren, energien han brakte inn på banen, lederskapet og alle disse tingene. Det var så mange ting jeg likte ved spilleren før jeg ble kjent med han som menneske.

En suksess som ikke fikk nok anerkjennelse og respekt

I sin tidlige Liverpool-karriere var det lite som skulle tilsi at han ville bli kaptein og løfte de største trofeer. Selv egne supportere kunne være negative til Sunderland-gutten.

Sterke reaksjoner fra Liverpools LGBT+-gruppe, men nåværende og tidligere lagkamerater kaller Henderson en legende

Sterke reaksjoner fra Liverpools LGBT+-gruppe, men nåværende og tidligere lagkamerater kaller Henderson en legende

Som forventet har Jordan Hendersons omstridte valg skapt engasjement.

Han vant oss over én etter én, trofé etter trofé – men det trengte ikke ende som dette!

Han vant oss over én etter én, trofé etter trofé – men det trengte ikke ende som dette!

Sjelden har det vært vanskeligere å ta ordentlig farvel med en stor Liverpool-legende.

Kommentar 26.jul 22:09

– Det var tøft for han, men fra det øyeblikket av vil jeg si at, bortsett fra noen få skader, har det vært en ren suksesshistorie. Jeg vet, og det er alltid slik i livet, at folk først vil sette ordentlig pris på han etter at han har dratt. Sånn er det bare. Jeg tror ikke han fikk den anerkjennelse og respekten han fortjente gjennom årene, fra noen garantert, men ikke fra alle.

– I fremtiden når folk ser tilbake vil de innse at Jordan Henderson var kaptein for vårt mest suksessfulle lag, jeg håper vi kan skape et nytt, og kaptein for den første Premier League-tittelen og alt det der. Det er en spesiell karriere. Han bør være stolt av det.

Den komplette pakka

Når det kommer til Hendersons bidrag ute på gressmatta er ikke Jürgen redd for å smøre tykt på.

– Hendo er en virkelig god pakke, en virkelig god pakke. Det er den fysiske delen, men det er også den supertekniske delen. Han er veldig, veldig god teknisk sett. Noe som spillere ikke alltid viser, på grunn av rollen de ser seg selv i på banen, denne fighteren og slike ting.

Ifølge Klopp har ingen andre vist slik fremgang som Henderson.

– Du kan ikke ha så mange Premier League-kamper, du kan ikke være kaptein for Liverpool, du kan ikke spille i de viktigste kampene i verden hvis du ikke er på et superhøyt teknisk nivå, og det er han. Høyrefoten, og venstrefoten er veldig gode. Taktisk er han den som har forbedret seg mest siden vi kom hit, måtte spille i ulike posisjoner, gjorde det veldig bra. Han spilte til og med midtstopper for oss. Han måtte spille som #6, og jeg synes han spilte noen fremragende kamper som sekser.

Glemmer aldri Chelsea-scoringen

Klopp reflekterer over hvordan en sentral midtbane med Georginio Wijnaldum, James Milner, Fabinho og Jordan Henderson ble slik en suksess som erobret England og Europa.

– La meg si det sånn, at denne midtbanen med Fabinho, Hendo, Gini og så Millie, disse fire på tre posisjoner, jeg tror ingen ville ha sagt at det ville bli en vellykket midtbane fordi noe mangler, men ingenting manglet fordi gutta var en skikkelig pakke.

En stor målscorer var engelskmannen aldri, men hadde hadde det i repertoaret også. De målene som kom var ofte minneverdige.

– Et av dem jeg aldri vil glemme var det mot Chelsea, det var en skikkelig suser i lengste hjørnet. Toppklasse profesjonell, topp fyr og en veldig, veldig, veldig god spiller. Det er det du må være hvis du vil spille så lenge for Liverpool.

Saudi Pro League

• De siste årene har Saudi-Arabia gått tungt inn i sport – med boksing, fotball, golf og Formel 1.
• Saudi-Arabias statlige pensjonsfond (PIF) kjøpte Newcastle United 2021.
• I januarvinduet hentet de Cristiano Ronaldo til Al-Nassr og varslet en ny storsatsing.
• I juni tok PIF over fire av de ledende klubbene i Saudi Pro League – og nå satses det veldig hardt, med skyhøye spillerlønninger.
• Vi vet ikke hva som er det langsiktige målet – om det er VM i 2030, Champions League-plass på sikt, en ny «superliga» eller bare et rent politisk grep med sportsvasking.

Dette skriver Amnesty:

«Saudi-Arabia bruker milliardbeløp på PR-tjenester fra Vesten for å bedre imaget sitt. Samtidig fortsetter forfølgelsene, torturen og halshuggingene».

Liverpool.no har ikke planer om å dekke det som skjer i Saudi Pro League – men vil omtale de store overgangene denne sommeren og når det er noe direkte relatert til Liverpool FC.