Sterke reaksjoner fra Liverpools LGBT+-gruppe, men nåværende og tidligere lagkamerater kaller Henderson en legende

Som forventet har Jordan Hendersons omstridte valg skapt engasjement.

I går kunngjorde Jordan Henderson av kapittelet på Anfield lukkes, og han vil nå bevege seg mot Saudi-Arabia.

Reaksjonene har naturlig nok vært både sterke, mange, blandede og følelsesladde siden dette er et kontroversielt valg av skipets kapteinen.

Liverpool FCs LHBT+-gruppe Kop Outs har vært aktive det siste døgnet, og her er noe av det de har meldt.

De stiller blant annet spørsmål ved hvor ekte 33-åringens engasjement egentlig var.

«Så Henderson, hva var det med den multimillionkontrakten som først fikk deg til å forlate ditt engasjement for menneskerettighetene?», åpnes det med.

«Med tanke på de valgene han nylig har tatt, tviler Kop Outs på og stiller spørsmål ved om JHenderson noen gang var en faktisk alliert. Vi er dypt skuffet over at han velger å jobbe som en del av en sportsvaskingsoperasjon, for å avlede oppmerksomheten fra et regime der kvinner og LHBT+-mennesker undertrykkes, og som jevnlig topper lista over dødsstraff i verden.»

Drapet på journalisten Jamal Khashoggi blir nevnt. Kop Outs finner det forbløffende at en far vil ta med barna sine, Elexa, James, og Alba til det regimet. Ungene til Rebecca Burnett og Jordan er født i henholdsvis 2014, 2015 og 2020.

Liverpool får også høre det

Videre er det Steven Gerrards tur. Kop Outs trekker frem hvordan Stevie G tidligere støttet Robbie Rogers, en av de få i nyere tid som har stått frem som åpent homofil. De to kjente hverandre fra LA Galaxy.

Liverpool FC blir heller ikke fritatt for kritikk.

«Vi stiller spørsmål ved beslutningen til LFC om å ta imot penger fra et slikt regime. Vi har lenge kjempet for at Liverpool skal motstå investeringer fra land med dårlig menneskerettighetsregister. Vi er også bekymret for aktsomhetsvurderingen utover den omdømmeskaden en slik avtale påfører.»

Til sist avsluttes det med en appell.

«Vi oppfordrer fotballen hjemme og i utlandet til å være en kraft for anstendighet i verden. For at fotballen skal være det vakre spillet, må den konfrontere det stygge, og ikke forsøke å være et fikenblad for død, tortur og overgrep.»

Noen fokuserer kun på fotballen

På Instagram har Hendersons avskjedsvideo i skrivende stund nesten 650 000 likes. På Twitter er det over 17 000 hjerter.

Her har flere kjente navn uttrykt takknemlighet for minnene de har med midtbanespilleren.

Tidligere Liverpool-spiss Daniel Sturridge, som spilte med Henderson på laget som nesten vant ligaen i 2014, har kommentert med et rødt hjerte og to armer i været.

Midtstopper Ozan Kabak skriver «Legende», etterfulgt av de samme emojiene som Sturridge valgte.

Adam Lallana, som nå spiller i Brighton med James Milner, kommenterer: 

«Er så stolt av deg kompis. Jeg var heldig nok til å personlig være vitne til at du var kaptein for fotballklubben og brakte den suksessen den fortjente. Selvfølgelig er det trist at du drar men du kan se tilbake på de 12 årene og vite at du ga alt du hadde til LFC. Du vil for alltid være en legende for alle Liverpool-fans, men for meg er du en legende og en bestekompis. Nyt det neste kapittelet kompis. Elsker deg x.»

Bekreftet: Jordan Henderson forlater Liverpool etter 12 år i klubben

Bekreftet: Jordan Henderson forlater Liverpool etter 12 år i klubben

Den tidligere kapteinen har publisert en farvel-video på Instagram.

Han vant oss over én etter én, trofé etter trofé – men det trengte ikke ende som dette!

Han vant oss over én etter én, trofé etter trofé – men det trengte ikke ende som dette!

Sjelden har det vært vanskeligere å ta ordentlig farvel med en stor Liverpool-legende.

Kommentar 26.jul 22:09

Videoen gjorde tydelig inntrykk på Lallans lagkamerat, og tidligere Manchester United-angriper Danny Welbeck, som melder: «Utrolig bro», med håndtak og rødt hjerte, «Fikk til og med frem en tåre hos en Manc».

Taiwo Awoniyi, nå spiss i Nottingham Forest, kommer med masse røde hjerter og applaus. Montpellier-stopper Mamadou Sakho støtter opp under applausen. 

Neco Williams, Martin Skrtel, Lucas Leiva, Robbie Fowler og Jamie Carragher er og blant de som sier far vel.

Lykkeønskninger fra lagkameratene

Ibrahima Koanté takker av med: «Alt godt kaptein Jordan Henderson».

Stopperkollega Virgil van Dijk, som mange ønsker som ny klubbkaptein, holder det kort og effektiv: «Kaptein, leder, legende».

Skottlands landslagskaptein Andy Robertson viser følelsene: «Elsker deg bror», med rødt hjerte.

Diogo Jota, Stefan Bajcetic, Harvey Elliott, Thiago Alcantara og Cody Gakpo har også slengt seg på med en hilsen til kapteinen.

Saudi Pro League

• De siste årene har Saudi-Arabia gått tungt inn i sport – med boksing, fotball, golf og Formel 1.
• Saudi-Arabias statlige pensjonsfond (PIF) kjøpte Newcastle United 2021.
• I januarvinduet hentet de Cristiano Ronaldo til Al-Nassr og varslet en ny storsatsing.
• I juni tok PIF over fire av de ledende klubbene i Saudi Pro League – og nå satses det veldig hardt, med skyhøye spillerlønninger.
• Vi vet ikke hva som er det langsiktige målet – om det er VM i 2030, Champions League-plass på sikt, en ny «superliga» eller bare et rent politisk grep med sportsvasking.

Dette skriver Amnesty:

«Saudi-Arabia bruker milliardbeløp på PR-tjenester fra Vesten for å bedre imaget sitt. Samtidig fortsetter forfølgelsene, torturen og halshuggingene».

Liverpool.no har ikke planer om å dekke det som skjer i Saudi Pro League – men vil omtale de store overgangene denne sommeren og når det er noe direkte relatert til Liverpool FC.