Jordan Hendersons farvel til supporterne:– Å bli kapteinen til Liverpool Football Club er en av de største bragdene i mitt liv

Jordan Henderson takker supporterne for 12 år med støtte, gjennom gode og dårlige tider.

Onsdag kveld bekreftet Jordan Henderson sin avgang fra Liverpool Football Club, 12 år etter at han ankom klubben fra Sunderland.

I løpet av det siste døgnet har den tidligere Liverpool-kapteinen gjort klart et emosjonelt tre-minutters intervju.

Midtbanespilleren starter der hele med å mimre tilbake til sitt første møtet med Liverpool, en junidag i 2011.

– Jeg var veldig spent, men også svært nervøs når overgangen fra Sunderland ble en realitet. Det var hardt å forlate hjembyen og barndomsklubben, men når Liverpool banker på døren sier du ikke nei, starter han.

Intervjuet ble avholdt i hjemmelagets garderobe på Anfield, i hans siste timer som Liverpool-spiller.

– Jeg ser en ung gutt i videoene. Hvem ville da tippet hvordan de neste 12 årene ville se ut? Jeg kan ikke lyve, det har vært tøffe øyeblikk, men jeg kommer alltid til å huske de gode tidene fra min tid i Liverpool, fortsetter han.

UNGGUTT: En 21 år gammel Jordan Henderson ble signert av Sir Kenny Dalglish for 12 år siden.

UNGGUTT: En 21 år gammel Jordan Henderson ble signert av Sir Kenny Dalglish for 12 år siden.

En kaptein med suksess

I løpet av de siste 12 årene har Henderson rukket å bli Liverpools kaptein, og vunnet det aller meste med klubben. Få har hatt mer suksess med kapteinsbindet rundt armen.

– Hvor skal jeg starte? Å få være kapteinen til Liverpool Football Club er en av de største bragdene i mitt liv. Jeg gjorde alt jeg kunne for å oppføre meg som en skikkelig Liverpool-kaptein.

Midtbanespilleren har lenge blitt sett på som limet i gruppen, selv når prestasjonene på banen skortet. Han vil rette en stor takk lagkamerater, supportere og trenere.

– Mine største bragder var aldri personlige, men som gruppe. Alle vi, og alle dere, sammen. Det startet i Madrid og nummer seks. Den perfekte kvelden, og sannsynligvis mitt mest minnerike øyeblikk. Det var umulig å ikke bli emosjonell, sier Hendo.

I TÅRER: Jordan Henderson beskriver kvelden i Madrid som svært emosjonell.

I TÅRER: Jordan Henderson beskriver kvelden i Madrid som svært emosjonell.

Tilbake i Liverpool ventet det hundretusener med supportere for å feire sammen med Henderson og resten av gjengen. 33-åringen sliter med å sette ord på opplevelsen og støtten, både i 2019 og i 2022.

– Jeg har ikke ord for mottakelsen da vi kom hjem. Dere var overalt, i trærene, på terasser, på taket, i toppen av lyktestolper. Vi fikk den samme hyllesten, selv om vi tapte fjorårets finale. Det sier alt om supporterne, som er best i verden.

Det mest etterlengtede trofeet for supporterne var uten tvil Premier League-gullet fra 2020. 30 år er lenge, og Henderson var kapteinen som endte rekken.

– Til slutt tok vi også hjem nummer 19. Vi visste hvor viktig det var å gjøre Liverpool til mestere igjen.

HELTEN: Jordan Henderson vil aldri bli glemt i Liverpools gater.

HELTEN: Jordan Henderson vil aldri bli glemt i Liverpools gater.

Hendersons tid i Liverpool er omme, og han vil sannsynligvis aldri gå inn på Anfield som en spiller igjen. Det kan være vanskelig å ta inn over seg, etter 12 år på samme hjemmebane.

– Det mest spesielle stedet å spille fotball i verden. Hvordan kan noen mene noe annet? Jeg er lei meg for at jeg ikke får muligheten til å spille foran den nye tribunen, men jeg vet hvordan den vil påvirke motstanderne, sier Hendo.

Den tidligere Liverpool-kapteinen avslutter videoen med å takke supporterne, som alltid har gitt ham støtte.

– Takk for at jeg fikk være en del av deres klubb. Takk for deres støtte gjennom gode og dårlige tider. Jeg vil alltid være rød. Til den dagen jeg dør. Takk for alt. You'll never walk alone. Jordan, avslutter han.

Jordan Henderson bærte kapteinsbindet til Liverpool Football Club i åtte år. 33-åringen spilte 492 kamper for de røde, og leverte 94 målpoeng.

Han var sterkt delaktig i klubbens trofeer i Champions League, Premier League, VM for Klubblag, FA-cupen, Ligacupen, Supercupen og Community Shield.

Bekreftet: Jordan Henderson forlater Liverpool etter 12 år i klubben

Bekreftet: Jordan Henderson forlater Liverpool etter 12 år i klubben

Den tidligere kapteinen har publisert en farvel-video på Instagram.

«Fuck off», sa visekapteinen. «Du er kaptein, du løfter trofeet!»

«Fuck off», sa visekapteinen. «Du er kaptein, du løfter trofeet!»

Jordan Henderson er en som ønsker å være en leder, men som er ukomfortabel i rampelyset. Han er en som er der for andre, men lenge ønsket han ikke at noen skulle være der for ham. Kontrastene har vært mange i Liverpool-kapteinens liv. 26. juli 2023 tok Liverpool-karrieren slutt.

Kopite Fre. 30.12. 10:00