Al-Ettifaq sliter med å finne pengene til overgangssummen

Jordan Hendersons overgang til Saudi Pro League er i fare.

Liverpool-kaptein Jordan Henderson skal ha takket ja til et tilbud fra Saudi Pro League-klubben Al-Ettifaq, som ledes av Steven Gerrard.

Der skal 33-åringen være tilbudt en treårskontrakt med nær firedobling av lønnen han har i Liverpool. Noen rapporterer at lønnen er på svimlende 700 000 pund i uken, mens andre skriver at summen er på 350 000 pund i uken – men at det er skattefritt.

Uansett, så tyder alt på at Liverpool-kapteinen er villig til å forlate de røde og fortsette karrieren sin i Saudi-Arabia.

Al-Ettifaq skal ha håpet at de kunne få Henderson uten å betale overgangssum, men midtbanespilleren har to år igjen av fireårskontrakten han signerte i 2021, og de røde vil ikke slippe ham gratis.

Sliter med overgangssummen

Liverpool har fått med seg hva rivaliserende klubber har fått for sine spillere fra andre klubber i Saudi Pro League, og bruker overgangssummen på rundt 20 millioner pund for Kalidou Koulibaly fra Chelsea som referanse.

Dominic King i Daily Mail var med på å skrive Hendersons biografi som kom i fjor, og har dekket Liverpool for flere aviser. Han skriver at kapteinens overgang til Al-Ettifaq er i fare, fordi klubben sliter med å finne pengene for overgangssummen. 

Al-Ettifaq er ikke blant de fire klubbene i Saudi Pro League som er direkte styrt av PIF (Saudi-Arabias statlige pensjonsfond). Det blir hevdet at alle klubbene i ligaen vil få midler til å satse på profilerte spillere, men fredag kveld dukket det opp rapporter på Twitter om at Gerrards klubb hadde et budsjett på 13,2 millioner pund som kunne brukes på overgangssummer.

Liverpool drar i dag til Tyskland på treningsleir, og der vil Henderson være med dersom ikke noe dramatisk skulle skje.

– Denne treningsleiren blir superviktig

– Denne treningsleiren blir superviktig

Jürgen Klopp sier at døren står åpen for ungguttene. Lørdag setter de seg på flyet.

Det finnes noen spillere man skulle ønske at ikke lot seg friste, og en av dem er Jordan Henderson

Det finnes noen spillere man skulle ønske at ikke lot seg friste, og en av dem er Jordan Henderson

Liverpool-kapteinen skal helle mot å takke ja til en overgang til Saudi-Arabia.

Kommentar 13.jul 08:54

Saudi Pro League

• De siste årene har Saudi-Arabia gått tungt inn i sport – med boksing, fotball, golf og Formel 1.
• Saudi-Arabias statlige pensjonsfond (PIF) kjøpte Newcastle United 2021
• I januarvinduet hentet de Cristiano Ronaldo til Al-Nassr og varslet en ny storsatsing
• I juni tok PIF over fire av de ledende klubbene i Saudi Pro League – og nå satses det veldig hardt, med skyhøye spillerlønninger
• Vi vet ikke hva som er det langsiktige målet – om det er VM i 2030, Champions League-plass på sikt, en ny «superliga» eller bare et rent politisk grep med sportsvasking.

Dette skriver Amnesty:

«Saudi-Arabia bruker milliardbeløp på PR-tjenester fra Vesten for å bedre imaget sitt. Samtidig fortsetter forfølgelsene, torturen og halshuggingene».

Liverpool.no har ikke planer om å dekke det som skjer i Saudi Pro League – men vil omtale de store overgangene denne sommeren og når det er noe direkte relatert til Liverpool FC.