Bayern kan profittere på Mané, mens Liverpool går glipp av penger

Spilleren ligger an til å bli solgt for mer enn det Liverpool fikk betalt, og da blir ikke hele summen realisert heller.

Tirsdag melder Fabrizio Romano at ROOF-agent Björn Bezemer, som representerer Sadio Mané, vil reise til Japan denne uka.

Målet er å sluttføre en overgang for den tidligere Liverpool-spilleren.

31-åringen skal ha gitt grønt lys til å forhandle frem et skifte til Al-Nassr og Saudi Pro League.

Al-Nassr har allerede navn som Marcelo Brozovic, David Ospina, Alex Telles, og kapteinen deres er en viss Cristiano Ronaldo.

Bayern tjener penger på fiaskoen

Saudi-Arabia skal stå klare til å tilby 40 millioner euro for spilleren, og det samme kan Mané vente seg i lønn. I Tyskland er de forbløffet.

Skulle det gå gjennom betyr det at Bayern München vil få mer enn de betalte Liverpool, og kunne bokføre en profitt på senegaleseren.

Sommeren 2022 fikk de røde €32 millioner (£27,4 millioner), men totalpakka var verdt €41 millioner (£35 millioner) basert på ulike klausuler. Dette er pund Liverpool nok aldri får.

Newcastle ser ut til å selge Saint-Maximin til saudi-arabisk lag med samme eiere - nå reagerer flere Premier League-klubber

Newcastle ser ut til å selge Saint-Maximin til saudi-arabisk lag med samme eiere - nå reagerer flere Premier League-klubber

Newcastle United, som eies av Saudi-Arabias statsfond, må selge for å kunne kjøpe spillere. Da passer det godt at Al-Ahli, som har samme eier, ønsker seg akkurat Allan Saint-Maximin til klubben.

Jordan Henderson har gjennomført den mediniske testen

James Pearce:Jordan Henderson har gjennomført den mediniske testen

Liverpool-kapteinen nærmer seg Saudi Arabia.

Tidligere har det sett ut som at tyskerne var klare til å ta et stort tap på Mané, bare for å bli kvitt den store lønna hans.

Fortjenesten vil og gjøre det lettere for Bayern å nærme seg Tottenhams krav for Harry Kane.

Liverpool møter nettopp Bayern München til treningskamp onsdag 2. august. Den spilles i Singapore, og det blir neppe et gjensyn med spilleren som var på Anfield fra 2016-2022.

Saudi Pro League

• De siste årene har Saudi-Arabia gått tungt inn i sport – med boksing, fotball, golf og Formel 1.
• Saudi-Arabias statlige pensjonsfond (PIF) kjøpte Newcastle United 2021.
• I januarvinduet hentet de Cristiano Ronaldo til Al-Nassr og varslet en ny storsatsing.
• I juni tok PIF over fire av de ledende klubbene i Saudi Pro League – og nå satses det veldig hardt, med skyhøye spillerlønninger.
• Vi vet ikke hva som er det langsiktige målet – om det er VM i 2030, Champions League-plass på sikt, en ny «superliga» eller bare et rent politisk grep med sportsvasking.

Dette skriver Amnesty:

«Saudi-Arabia bruker milliardbeløp på PR-tjenester fra Vesten for å bedre imaget sitt. Samtidig fortsetter forfølgelsene, torturen og halshuggingene».

Liverpool.no har ikke planer om å dekke det som skjer i Saudi Pro League – men vil omtale de store overgangene denne sommeren og når det er noe direkte relatert til Liverpool FC.