Newcastle ser ut til å selge Saint-Maximin til saudi-arabisk lag med samme eiere - nå reagerer flere Premier League-klubber

Newcastle United, som eies av Saudi-Arabias statsfond, må selge for å kunne kjøpe spillere. Da passer det godt at Al-Ahli, som har samme eier, ønsker seg akkurat Allan Saint-Maximin til klubben.

Newcastle United bekreftet søndag at de har hentet Harvey Barnes fra Leicester City, men er avhengige av å selge spillere for å ikke bryte Financial Fair Play-regelverket. 

Da passer det svært godt at Al-Ahli, som eies av det saudi-arabiske statsfondet (PIF), har pekt seg ut PIF-eide Newcastle Uniteds Allan Saint-Maximin som spilleren de ønsker for å forsterke laget. 

De to klubbene skal ha blitt enige om en overgangssum på 30 millioner pund etter forhandlingene. Nå reagerer flere Premier League-klubber på avtalen. 

Uttrykker bekymring

Troverdige David Ornstein i The Athletic skrev lørdag at flere Premier League-klubber kommer til å uttrykke sin misnøye angående overgangen til Premier League. 

Premier Leagues egne regler gjør at alle avtaler over en million pund blir sjekket grundig for å passe på at de ikke overstiger markedsverdien. 

Flere Premier League-lag mener PIF-linken blir brukt til å heve prisen Newcastle får for Saint-Maximin og gi eierne muligheten til å sette inn penger i Newcastle som en overgangssum. Dette vil hjelpe laget med å omgås FFP-regelverket. 

MØTTE LEDELSE: Howe og Mehrdad Ghodoussi, en av eierne i Newcastle.

MØTTE LEDELSE: Howe og Mehrdad Ghodoussi, en av eierne i Newcastle.

Klubbene skal be ligaen om å forklare hvordan de bestemmer markedsverdien for spilleren i slike tilfeller, og ønsker større åpenhet om slike avtaler. Newcastle skal være trygge på at avtalen er innenfor kravene. 

– Slik FFP-regelverket er må man selge spillere for å kjøpe, det skjønner vi. Maxi er en fantastisk spiller og vi ønsker ikke å miste ham, men noen ganger skjer slikt som dette og det må vi akseptere, sa Newcastle-sjef Eddie Howe om situasjonen. 

Tidligere har det blitt stilt spørsmål ved Newcastles sponsoravtaler, som plutselig har hevet seg betraktelig etter at saudi-araberne tok over klubben. 

Måtte tilpasse spillestilen for å spille seg inn i Klopps planer

Jones snakker om endringen i intervjuMåtte tilpasse spillestilen for å spille seg inn i Klopps planer

Den offensive delen av spillet har alltid kommet naturlig for Curtis Jones, men for å imponere Klopp var det defensive spillet nøkkelen.

Jordan Henderson har gjennomført den mediniske testen

James Pearce:Jordan Henderson har gjennomført den mediniske testen

Liverpool-kapteinen nærmer seg Saudi Arabia.

Saudi Pro League

• De siste årene har Saudi-Arabia gått tungt inn i sport – med boksing, fotball, golf og Formel 1.
• Saudi-Arabias statlige pensjonsfond (PIF) kjøpte Newcastle United 2021.
• I januarvinduet hentet de Cristiano Ronaldo til Al-Nassr og varslet en ny storsatsing.
• I juni tok PIF over fire av de ledende klubbene i Saudi Pro League – og nå satses det veldig hardt, med skyhøye spillerlønninger.
• Vi vet ikke hva som er det langsiktige målet – om det er VM i 2030, Champions League-plass på sikt, en ny «superliga» eller bare et rent politisk grep med sportsvasking.

Dette skriver Amnesty:

«Saudi-Arabia bruker milliardbeløp på PR-tjenester fra Vesten for å bedre imaget sitt. Samtidig fortsetter forfølgelsene, torturen og halshuggingene».

Liverpool.no har ikke planer om å dekke det som skjer i Saudi Pro League – men vil omtale de store overgangene denne sommeren og når det er noe direkte relatert til Liverpool FC.