Jones snakker om endringen i intervjuMåtte tilpasse spillestilen for å spille seg inn i Klopps planer

Den offensive delen av spillet har alltid kommet naturlig for Curtis Jones, men for å imponere Klopp var det defensive spillet nøkkelen.

Torsdag var Curtis Jones tilbake på treningsfeltet, etter en velfortjent ferie i kjølvannet av hans viktige rolle i England U21s triumf i europamesterskapet. Scouseren skal nå prøve å fortsette der han slapp for Jürgen Klopps Liverpool. 

At Liverpool avsluttet sesongen så bra som de gjorde, hadde en nær sammenheng med at Jones kom tilbake i laget igjen.

Han startet alle de siste 11 kampene, da Klopps menn gikk ubeseiret og sikret en plass i Europa League. 22-åringen scoret tre mål og leverte en målgivende i den perioden. 

Måtte forandre spillestilen

I et intervju med Liverpools hjemmeside forklarer scouseren hvordan han har endret spillestilen for å spille seg inn i førsteelleveren. 

– Tidligere var jeg alltid fokusert på mål og målgivende, og å plukke opp ballen og kontrollere spillet. Så kom jeg opp på førstelaget og skjønte at det var mer til spillet.

Det var da scouseren skjønte at han måtte tilpasse seg for å få gjentatte muligheter fra start. 

– Jeg forsto da hva jeg måtte gjøre for å beholde plassen min og hva staben forventet av meg som spiller, som en nummer 8. Hvordan jeg presser motstanderen er viktig, og hvor raskt jeg beveger ballen.

– Mot slutten av sesongen når jeg hadde fått noen kamper, kunne man se at jeg begynte å få noen scoringer og assister igjen.

DOMINERTE: Jones var toneangivende for England U21 i en defensiv midtbanerolle.

DOMINERTE: Jones var toneangivende for England U21 i en defensiv midtbanerolle.

Debuterte i fjor høst – nå er han solgt

Bekreftet:Debuterte i fjor høst – nå er han solgt

Layton Stewart fortsetter karrieren i Championship.

Mener Trent Alexander-Arnold bør bli Liverpools neste kaptein

Mener Trent Alexander-Arnold bør bli Liverpools neste kaptein

Jürgen Klopp har en viktig avgjørelse å ta de neste ukene.

Jones forteller at han alltid har vært en av spillerne med størst løpsstyrke, men at det aldri har falt ham naturlig å bruke den i det defensive spillet. 

– Det er ganske sprøtt at jeg alltid har vært blant de tre beste i løpstesten. Jeg har alltid kunnet løpe, men jeg hadde bare en ting i hodet mitt tidligere. Det å løpe tilbake til vårt eget mål føltes litt vanskeligere, hvis det gir mening. 

– Men nå er det en del av spillet mitt, og det bare kommer naturlig. Hvis jeg har ballen og gir den bort, er den første tanken i hodet mitt å være den første som er der for å gjenvinne ballen. Hvis en av de andre spillerne går i press, så sørger jeg for å blokkere rommet bak. Nå har det blitt en naturlig ting.

Ny rolle

Den unge midtbanespilleren kom på mesterskapets lag i U21-EM, og den prestasjonen er enda mer imponerende med tanke på at han ikke engang spilte i sin vante rolle. 

Jones spilte i en defensiv midtbanerolle for England U21, og var ballsentralen i laget i tillegg til å være sterk i det defensive spillet. Laget slapp ikke inn et eneste mål. 

– Jeg er en gutt som bare vil spille, og bryr meg ikke om jeg spiller høyreback eller midtstopper. Jeg vil bare spille fotball. Jeg tilpasset meg godt, og gjorde det bra. Hvis man vil være den beste, må man komme seg inn i førsteelleveren.

Alt tyder på at Fabinho kommer til å forlate Liverpool, uten at en erstatter er hentet inn for brasilianeren enda. Da er det en stor fordel at scouseren kan bekle også den rollen. 

– Med det laget vi har nå, vil det være tider da jeg kanskje må endre litt på rollen for å få spilletid. Jeg har vist at jeg kan spille i en dypere rolle også, så det vil hjelpe meg.

VIKTIG BRIGGE: Nå er Jones fast for førstelaget.

VIKTIG BRIGGE: Nå er Jones fast for førstelaget.

Holdt motet oppe

Jones har trent med førstelaget siden han var 18 år gammel, og har måttet være tålmodig på veien til en fast rolle i førstelaget. 

– Man kan snakke med de ansatte og laget - de så hvor mye jeg var involvert i laget. Jeg klagde ikke, trente bare mer i treningsstudioet og sørget for å trene godt uke etter uke og økt etter økt. Det viktigste var å vente på muligheten. Når den kom, tok jeg den med begge hender og beholdt plassen min.

Jones fikk kun i underkant av to uker ferie etter U21-mesterskapet. Nå håper han at Liverpool-reisen fortsetter i samme retning som før ferien.

– Jeg har vært en del av laget siden jeg var 18 år, og det har vært mye opp og nedturer. Nå vil jeg bare at det skal gå oppover herfra, så det er det jeg sikter mot.

Mandag kan Jones få sine første minutter når Liverpool møter Greuther Furth til sommerens andre treningskamp. Den kampen starter 13.00 og sendes på LFCTV GO og VGTV+. 

«Han gjør mesteparten av arbeidet sitt fra Middelhavet»

Nye opplysninger rundt Schmadtkes jobb:«Han gjør mesteparten av arbeidet sitt fra Middelhavet»

Jörg Schmadtke har ikke den samme rollen som sine forgjengere.

Stefan Bajcetic er tilbake – Szoboszlai småskadet

Ferske bilder fra lørdagens økt:Stefan Bajcetic er tilbake – Szoboszlai småskadet

Gode og dårlige nyheter fra treningsfeltet. Se bildegalleri fra økten.