Bekreftet: Liverpool henter 14-åring fra Wolverhamptons akademi

Det har lenge vært kjent at unge Harvey Owen kommer til å melde overgang til Liverpools akademi. Nå er kontrakten signert.

Nå er det bekreftet at Harvey Owen melder overgang fra Wolves sitt akademi til Liverpools akademi. 

14-åringen har signert kontrakten med de rødkledde, og avtalen skal være verdt opp mot 800.000 pund. 

Owen har spilt landslagsfotball på U15-nivå og har vært i Wolves siden han var syv år gammel. Han kommer til å slutte seg til Liverpools akademi i Kirkby til sommeren. 

Må finne talenter på hjemmebane

Owen blir beskrevet som et stort talent som kan spille til venstre i forsvaret, enten i en backfirer eller en backtreer. I fremtiden vil han kanskje dermed passe godt inn i Liverpools nye formasjon, der Trent Alexander-Arnold går inn i midtbaneleddet når de røde har ballen.

Etter at britene gikk ut av EU har det blitt vanskeligere å hente unge spillere fra utlandet, og det er forbudt å hente utenlandske spillere som er under U18. Regelverket er i ferd med å bli revidert, men i mellomtiden må altså Liverpool søke etter unge talenter på hjemmebane. 

Ben Doak, som ble hentet i fjor, ser så langt ut til å være en fulltreffer, og det skal bli spennende å følge utviklingen til Owen gjennom akademiet. 

– Hvis det var en Premier League-kamp kunne han ha spilt

– Hvis det var en Premier League-kamp kunne han ha spilt

Jürgen Klopp er bare positiv med tanke på ankelen til Dominik Szoboszlai.

Derfor er sesongoppkjøringen med førstelaget uvurderlig for ungguttene sin utvikling

Vitor Matos har ansvaret for ungguttene som trener med førstelagetDerfor er sesongoppkjøringen med førstelaget uvurderlig for ungguttene sin utvikling

En rekke unggutter har fått muligheten til å trene med førstelaget denne sommeren. Det er en svært viktig erfaring.