Blir Liverpools fjerde signering fra Red Bull-systemet

Liverpool fortsetter å handle spillere fra Red Bull-klubbene.

Alt tyder på at Dominik Szoboszlai blir sommerens andre signering, og ifølge The Athletic kan vi vente oss en offentliggjøring av overgangen i løpet av søndag. Ungareren vil koste om lag 60 millioner pund og, han skal ha skrevet under på en femårskontrakt med de røde. 

Dermed fortsetter Liverpools gode forhold med Red Bull-systemet å være gunstig for klubben. Szoboszlai blir den fjerde spilleren som hentes direkte fra Red Bull-klubbene de siste årene. Tidligere er Naby Keita og Ibrahima Konaté kjøpt fra RB Leipzig, mens Takumi Minamino ble hentet fra Red Bull Salzburg - der også Keita og Szoboszlai har spilt. 

Også Sadio Mané har bakgrunn fra Red Bull-systemet. Han spilte for Salzburg før han ble hentet til Southampton, der han imponerte så mye at Jürgen Klopp ville ha ham til Liverpool.

Offentliggjøring forventes i løpet av 24 timer

David Ornstein:Offentliggjøring forventes i løpet av 24 timer

22-åringen gjennomførte den siste delen av overgangen lørdag.

Nyheter 01.jul 23:28
– Dominik er like talentfull som Erling Haaland

– Dominik er like talentfull som Erling Haaland

Szoboszlais tidligere trenere har dratt frem superlativene ved flere anledninger.

Nyheter 01.jul 23:03

Fredag ble det også bekreftet at Fabio Carvalho går på lån fra Liverpool til RB Leipzig denne sesongen. Også tidligere Liverpool-keeper, og Szoboszlai sin landsmann, Peter Gulacsi, spiller for tyskerne. Han gikk fra Liverpool til Salzburg for ti år siden.

Henter unge spillere

Red Bull-klubbenes filosofi er å hente inn unge spillere for en relativt billig penge, for så å utvikle dem og selge videre. Erling Braut Haaland spilte i Salzburg før han gikk til Dortmund og ble en verdensstjerne. Timo Werner herjet i Leipzig før han i fjor dro til Chelsea. Dayot Upamecano gikk til Bayern München da rekkekamerat Konaté kom til Liverpool. 

Rekruttering er noe som Red Bull-systemet har vært dyktige på over tid. Blant annet ved hjelp av tidligere Liverpool-trener Gérard Houllier. De har en stor database over spillere fra hele verden, men spillerne slettes fra systemet når de fyller 22 år. Mané og Minamino var 20 da Salzburg hentet dem, Keïta var 19.

I tillegg til Salzburg og Leipzig eier Red Bull amerikanske New York Red Bulls, i tillegg til to lag i Brasil. 

Grunnene til at Dominik Szoboszlai passer Klopps spillestil til punkt og prikke

Grunnene til at Dominik Szoboszlai passer Klopps spillestil til punkt og prikke

Nå kan 22-åringen bli Liverpools neste signering.

Innsikt 29.jun 18:03
Sparer titalls millioner pund på utgående kontrakter

Sparer titalls millioner pund på utgående kontrakter

Fem førstelagsspillere hadde sin siste offisielle arbeidsdag fredag. Det gir Liverpool mer spillerom på overgangsmarkedet.

Nyheter 01.jul 16:07