– Dominik er like talentfull som Erling Haaland

Szoboszlais tidligere trenere har dratt frem superlativene ved flere anledninger.

Det kan virke som det er timer, og ikke dager, før Dominik Szoboszlai blir offentliggjort som Liverpools nyeste signering.

Lørdag ettermiddag ankom 22-åringen Merseyside, og på kvelden tyder mye på at den medisinske testen er unnagjort.

Mange lurer kanskje på hvilken type spiller og person denne ungareren er. Det kan flere av hans tidligere trenere fortelle mye om.

Jesse Marsch, som fikk sparken i Leeds forrige sesong, er en av dem som har fått æren av å trene den talentfulle midtbanespilleren. Han har tidligere sagt dette om spilleren.

– Snakker vi talenter er det ikke mange som er bedre enn han i den posisjonen. Noen er sterke, andre er taktisk smarte, og flere kan løpe og forsvare seg. Dominik er spesiell, for han er god på absolutt alt. Han er like talentfull som Erling Haaland, sa amerikaneren ifølge Liverpool Echo.

Marsch var treneren til duoen da begge spillerne befant seg i RB Salzburg.

NY HJEMMEBANE?: Dominik Szoboszlai startet på Anfield mot Liverpool på høsten 2019. Det endte til slutt i et hedelig 3-4 tap.

NY HJEMMEBANE?: Dominik Szoboszlai startet på Anfield mot Liverpool på høsten 2019. Det endte til slutt i et hedelig 3-4 tap.

Arbeidsmoral og talent

Tidligere i uken gjestet Gerhard Struber podkasten til The Redmen TV. Den 46 år gamle østerrikeren trente først Szoboszlai i Liefering, og senere i RB Salzburg. Han har blant annet vært med å utvikle spillere som Naby Keita og Takumi Minamino i klubben.

– Det var mange talenter, men det jeg kan si er at Dominik Szoboszlai alltid var spilleren som overrasket oss mest. Å gi han klare instruksjoner var sjeldent hjelpsomt. Han trenger frihet og rom for å gjøre det han er best på, sier Struber.

Den klubbløse treneren forteller videre at han tidlig så et stort potensiale. I podkasten drar han opp en interessant historie.

– Jeg glemmer aldri de dagene da han var ute på banen når vi hadde fridag. Han trente uansett. Jeg var på kontoret mitt, og så ofte på ham. Han trente vanligvis på hjørnespark og frispark.

22-åringen har senere blitt godt kjent som en svært habil spiller på faste situasjoner. I slutten av forrige sesong begynte han til og med å ta RB Leipzigs straffespark.

– Han er absolutt et topp talent, men han har også høye ambisjoner, og da må to ting på plass. En veldig høy arbeidsmoral, og et supertalent. Han har begge, sier Struber.

Szoboszlai er fremdeles ikke offisielt bekreftet som Liverpool-spiller, men det nærmer seg stadig en offentliggjørelse. Lørdag kveld skal han være godt i gang med den medisinske testen.

Offentliggjøring forventes i løpet av 24 timer

David Ornstein:Offentliggjøring forventes i løpet av 24 timer

22-åringen gjennomførte den siste delen av overgangen lørdag.

Nyheter 01.jul 23:28
– Liverpool ser ut som den sannsynlige destinasjonen

Southampton-journalist:– Liverpool ser ut som den sannsynlige destinasjonen

Det er lite som tyder på at Jürgen Klopp og co er ferdig på overgangsmarkedet.