Southampton-journalist:– Liverpool ser ut som den sannsynlige destinasjonen

Det er lite som tyder på at Jürgen Klopp og co er ferdig på overgangsmarkedet.

Dominic Szobozslai ser ut til å bli Liverpools andre signering denne sommeren, men ungareren kan få ytterliggere konkurranse på midtbanen inn mot neste sesong.

Romeo Lavia er en av flere som har blitt ryktet til klubben i en drøy måned, og belgieren er ønsket på Anfield. Det bekreftes av The Athletics Southampton-journalist Jacob Tanswell.

– Liverpool eller Chelsea. Jeg tror det blir Liverpool, med bakgrunn i jobben Jürgen Klopp har gjort for å få tak i ham. Det ser ut som den mest sannsynlige destinasjonen, sier han i et intervju med Empire of the Kop.

Journalisten tror prislappen på 19-åringen vil ligge på et sted mellom £45-£50 millioner pund.

– Southampton ønsker en høy sum for ham. Hvem som kan innfri det avhenger av hvem andre de henter inn, fortsetter han.

Liverpool har vært linket til flere midtbanespillere den siste tiden, og klubben virker ikke å være ferdig på markedet selv med den sannsynlige anskaffelsen av Szoboszlai.

Det er likevel en spesiell grunn til at Lavia kan bli mer aktuell enn mange andre. Han er nemlig regnet som en homegrown-spiller.

EN SISTE GANG?: Romeo Lavia takket Southamptons supportere for støtten etter kampen mot Liverpool i mai.

EN SISTE GANG?: Romeo Lavia takket Southamptons supportere for støtten etter kampen mot Liverpool i mai.

Homegrown-problemer

For en drøy uke siden skrev Liverpool.no om homegrown-kvoten, og viktigheten av regelen inn mot denne sommeren.

For øyeblikket har klubben seks slike spillere i førstelagstroppen. Det er Curtis Jones, Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez, Jordan Henderson, Nat Phillips og Caoimhin Kelleher. De to sistnevnte er ryktet vekk fra Merseyside.

Spillere som Stefan Bajcetic og Harvey Elliott er fremdeles unge, og trenger ikke å registereres før de fyller 22 år.

Problemstillingen i Liverpool er at en Premier League-klubb maks kan ha 17 spillere som regnes i ikke-homegrown kategorien. Med Szoboszlai på vei inn dørene vil det tallet stå på 16, og dermed er det en ledig plass igjen.

Det kan åpne dørene for en spiller som Romeo Lavia, fremfor typer som Khephren Thuram eller Manu Kone. Den 19 år gamle belgieren er regnet som en homegrown-spiller etter flere år i Manchester Citys akademi, men vil i 23/24-sesongen uansett regnes som U21-spiller.

Ryan Gravenberch og Gabri Veiga er er to andre som er interessante. Duoen anses også som U21-spillere inn mot den kommende sesongen, og unngår regelen.

Jürgen Klopp har en kabal som må gå opp før sesongen sparkes i gang, og regelen kan få en innvirkning på hvem de røde henter utover i vinduet. Det gjenstår å se hvilken beslutning tyskeren og klubben går for til slutt.

Offentliggjøring forventes i løpet av 24 timer

David Ornstein:Offentliggjøring forventes i løpet av 24 timer

22-åringen gjennomførte den siste delen av overgangen lørdag.

Nyheter 01.jul 23:28
Sparer titalls millioner pund på utgående kontrakter

Sparer titalls millioner pund på utgående kontrakter

Fem førstelagsspillere hadde sin siste offisielle arbeidsdag fredag. Det gir Liverpool mer spillerom på overgangsmarkedet.