Bud på Fabinho – utelatt fra treningsleir

Fabinho blir ikke med til Tyskland. Jordan Henderson blir med.

I dag reiser Liverpool til Tyskland for en ti dager lang treningsleir. Det har vært knyttet spenning til hvem som er med og ikke, etter at det er interesse for Fabinho og Jordan Henderson fra klubber i Saudi-Arabia.

Jordan Henderson er med til Tyskland sammen med 31 andre spillere – men det er ikke Fabinho. Det melder Paul Joyce i The Times.

Liverpool skal ha mottatt et bud fra klubben Al-Ittihad i Saudi-Arabia for 29-åringen. James Pearce i The Athletic skriver at avgjørelsen ble tatt da budet kom fredag kveld, og at det er forventet at overgangen vil gå gjennom.

40 millioner pund

At det ville komme et bud ble rapportert på torsdag. Budet skal være på 40 millioner pund.

Det er 3,9 millioner pund under det de røde betalte Monaco for ham sommeren 2018. Fabinho har vært en kjempesuksess i den røde drakten, med 219 kamper for Liverpool i en periode der de har vunnet det som er å vinne. Forrige sesong var hans svakeste så langt for klubben, muligens på grunn av VM midt i sesongen, som påvirket flere. Fabinho fyller 30 år i høst.

I Al-Ittihad er Nuno Espirito Santo manager, og dersom overgangen går i orden vil Fabinho bli lagkamerat med N'Golo Kanté og Karim Benzema.

At den tidligere Wolverhampton- og Tottenham-manageren er sjef for den regjerende mesteren har en betydning. Nuno var manager for Fabinho da han først kom til Europa i Rio Ave – og begge representeres av superagent Jorge Mendes i Gestifute. Den mektige agentens aller første klient var nettopp Nuno, som var målvakt i sin spillerkarriere.

Nå som et bud faktisk har kommet kan en regne med at det går raskt, og et bud ville neppe kommet dersom ikke Fabinho hadde gitt indikasjoner på at han var åpen for overgangen.

Mens Fabinho utelates, er altså Henderson med. Liverpool-kapteinen skal ha akseptert et kontraktsforslag fra Al-Ettifaq, men i motsetning til Al-Ittihad som nå vil kjøpe Fabinho, er ikke Al-Ettifaq blant de fire statseide klubbene i landet, og har ikke like store finansielle muskler. Ifølge Daily Mail sliter Al-Ettifaq med å betale det de røde krever for å selge Henderson.

Det finnes noen spillere man skulle ønske at ikke lot seg friste, og en av dem er Jordan Henderson

Det finnes noen spillere man skulle ønske at ikke lot seg friste, og en av dem er Jordan Henderson

Liverpool-kapteinen skal helle mot å takke ja til en overgang til Saudi-Arabia.

Kommentar 13.jul 08:54
Al-Ettifaq sliter med å finne pengene til overgangssummen

Al-Ettifaq sliter med å finne pengene til overgangssummen

Jordan Hendersons overgang til Saudi Pro League er i fare.

Saudi Pro League

• De siste årene har Saudi-Arabia gått tungt inn i sport – med boksing, fotball, golf og Formel 1.
• Saudi-Arabias statlige pensjonsfond (PIF) kjøpte Newcastle United 2021
• I januarvinduet hentet de Cristiano Ronaldo til Al-Nassr og varslet en ny storsatsing
• I juni tok PIF over fire av de ledende klubbene i Saudi Pro League – og nå satses det veldig hardt, med skyhøye spillerlønninger
• Vi vet ikke hva som er det langsiktige målet – om det er VM i 2030, Champions League-plass på sikt, en ny «superliga» eller bare et rent politisk grep med sportsvasking.

Dette skriver Amnesty:

«Saudi-Arabia bruker milliardbeløp på PR-tjenester fra Vesten for å bedre imaget sitt. Samtidig fortsetter forfølgelsene, torturen og halshuggingene».

Liverpool.no har ikke planer om å dekke det som skjer i Saudi Pro League – men vil omtale de store overgangene denne sommeren og når det er noe direkte relatert til Liverpool FC.