Liverpool-journalist om kapteinens skuffende valg«Da Hendersons ekte verdier ble testet og han måtte velge mellom moral og penger, var svaret tydelig»

Mener kapteinen har vist LGBHTQI+-miljøet en kald skulder.

Etter at det ble kjent at Jordan Henderson ønsker en overgang til saudi-arabiske Al-Ettifaq har reaksjonene vært mange, og i hovedsak med negativt fortegn.

At kapteinen som har vært en forkjemper for homofiles rettigheter velger å flytte til et samfunn hvor det er ulovlig og direkte farlig å være homofil, fremstår hyklersk.

Uforståelig

Da Liverpool møtte Southampton i 2021 skrev Henderson en rundt 900 ord lang tekst hvor han skrev om problematikken.

«Jeg tror at når man ser noe som åpenbart er galt og får et annet menneske til å føle seg ekskludert, så må man stå side om side med dem i kampen»

«Før jeg er en fotballspiller, er jeg en far, mann, sønn, bror og en venn til folkene i livet mitt som betyr så mye for meg. At noen av dem skal føle seg ekskludert fra å spille eller se på en fotballkamp, kun for å være den de er, er uforståelig»

Henderson uttrykte tydelig sin frustrasjon og rådvillhet om homofobi og diskriminasjon, og har også båret et kapteinsbind med regnbuefarger og spilt med fotballsko med regnbuelisser.

Når han imidlertid nylig fikk valget mellom penger og moral, var etikken tilsynelatende ikke like viktig.

Motstridende nyheter rundt Henderson-overgangen

Motstridende nyheter rundt Henderson-overgangen

I formiddag ble det meldt om samtaler. Det stemmer ikke, ifølge Liverpool Echo.

Bli bedre kjent med Jarell Quansah

Intervju fra Tyskland:Bli bedre kjent med Jarell Quansah

Liverpool-stopperen er klar for å ta ansvar fra dag 1.

REGNEBUEFARGET BIND: Henderson med kapteinsbind med regnbuens farger.

REGNEBUEFARGET BIND: Henderson med kapteinsbind med regnbuens farger.

OG LISSER: Henderson spilte med lisser i regnbuefarger.

OG LISSER: Henderson spilte med lisser i regnbuefarger.

Hyklersk oppførsel

Caoimhe O’Neill, skriver om Liverpool for The Athletic, og har selv kjent på hvordan det føles å være både kvinne og homofil på fotballkamper.

I en sak for Athletic skriver hun at hun føler seg sviktet av Henderson.

«Fra å stå side om side med LGBTQI+ mennesker, føles det nå som om Henderson har vist en kald skulder til miljøet. Mange innenfor miljøet føler seg skuffet. Jeg er en av dem»

«Henderson sa at han forsto hvordan vi følte oss og at han ønsket å være en pådriver for endring slik at livene våre ble enklere, å være en alliert. Han ønsket å få folk til å føle at de hørte hjemme – ikke bare på Anfield, men i hele samfunnet. Og det klarte han»

O'Neill skriver at det kommer til å føles som et slag i magen dersom overgangen går gjennom. 

«Det er ikke lovlig eller trygt for noen i miljø å være åpen om hvem de er, eller føle tilhørighet, i Saudi-Arabia. Derfor svir det at Henderson har blitt enig om å dra dit, uavhengig om det blir noe av eller ei. Det er hyklersk oppførsel, og jeg er ikke alene i å bli trist over avgjørelsen»

«Jeg nekter å tro at Henderson ikke føler på noe som helst ubehag rundt å flytte til – og dermed hjelpe å markedsføre – et land hvis forhold til menneskerettighetene har blitt beskrevet som forferdelig, og hvor kvinner fortsatt behandles som mindreverdige»

«Da Hendersons ekte verdier ble testet og han måtte velge mellom moral og penger, var svaret tydelig. Det blir ikke enkelt å glemme»

Saudi Pro League

• De siste årene har Saudi-Arabia gått tungt inn i sport – med boksing, fotball, golf og Formel 1.
• Saudi-Arabias statlige pensjonsfond (PIF) kjøpte Newcastle United 2021.
• I januarvinduet hentet de Cristiano Ronaldo til Al-Nassr og varslet en ny storsatsing.
• I juni tok PIF over fire av de ledende klubbene i Saudi Pro League – og nå satses det veldig hardt, med skyhøye spillerlønninger.
• Vi vet ikke hva som er det langsiktige målet – om det er VM i 2030, Champions League-plass på sikt, en ny «superliga» eller bare et rent politisk grep med sportsvasking.

Dette skriver Amnesty:

«Saudi-Arabia bruker milliardbeløp på PR-tjenester fra Vesten for å bedre imaget sitt. Samtidig fortsetter forfølgelsene, torturen og halshuggingene».

Liverpool.no har ikke planer om å dekke det som skjer i Saudi Pro League – men vil omtale de store overgangene denne sommeren og når det er noe direkte relatert til Liverpool FC.

«Ingen sjanse for gratis overgang»

Fabrizio Romano:«Ingen sjanse for gratis overgang»

Liverpool har ingen planer om å la Jordan Henderson reise uten en overgangssum.

Bekreftet: Vender tilbake til spansk andredivisjon

Bekreftet: Vender tilbake til spansk andredivisjon

Anderson Arroyo er klar for sitt syvende utlån fra Liverpool.