Bobby Clark: – Dette er en fantastisk tid å være en ung fotballspiller her på

Unggutten trives godt under Jürgen Klopps ledelse.

Bobby Clark er bare 18 år gammel, men har allerede rukket å markere seg for Liverpools førstelag. 

Etter å ha vært med på sesongoppkjøringen til førstelaget før forrige sesong, ble han belønnet med minutter på tampen av kampen da Liverpool slo Bournemouth 9-0 i Premier League sent i august. Da Derby County sto på motsatt banehalvdel i ligacupen i november, var den da kun 17 år gamle midtbanespilleren i startoppstillingen. 

Denne sommeren skal Clark nok en gang trene med førstelaget og forsøke å fortsette den gode utviklingen. 18-åringen sier det er et perfekt tidspunkt å være unggutt i Liverpool på.

Bra timing

– Dette er en fantastisk tid å være en ung fotballspiller her på, innleder Clark i intervjuet med Liverpools hjemmeside.

– Selvfølgelig er det flott å være her sammen med gutta, få gode erfaringer og komme i god form. Det er mye å ta innover seg, men det er det vi må gjøre.

Midtbanespilleren scoret ett mål og leverte fire målgivende for Liverpool U19 og U21 forrige sesong, og er tross sin unge alder allerede en viktig brikke på U21-laget. Nåløyet på førstelaget er trangt, men 18-åringen prøver stadig å utvikle seg.

– Jeg har jobbet hardt i sommer og prøver stadig å komme i bedre form. Jeg vil bare vise manageren hva jeg er god for. Forhåpentligvis får jeg flere sjanser denne sesongen.

Selv om det er hardt arbeid i sesongoppkjøringen, er Clark tydelig på at han gjør det han liker aller best når han spiller fotball. 

– Det er flott, jeg elsker det akkurat nå, og gjør det jeg elsker. Selvfølgelig er det mange gode midtbanespillere, men jeg håper jeg kan få noen flere sjanser.

GJENFORENT: Klopp og Clark er tilbake på treningsfeltet sammen.

GJENFORENT: Klopp og Clark er tilbake på treningsfeltet sammen.

Anvendelig

Det er ikke et spesielt område Clark fokuserer på i utviklingen. Det viktigste er minutter på seniornivå. 

– Det er mange ting vi jobber med; måten vi spiller på, det er mange forskjellige elementer vi jobber med på trening, og det handler bare om å få mer erfaring i herrefotball.

Clark ble belønnet med en plass på Englands U18-landslag i september etter sitt gode spill, da han spilte på venstrekanten. Den fotballsmarte 18-åringen trives godt med å bekle ulike roller. 

– For England spilte jeg på venstresiden, men jeg kunne trekke innover mot midten. Det er en ganske lik rolle som i Liverpool. Det var en god sesong; jeg spilte mange kamper og fikk også noen for England.

– Å spille med noen av de beste spillerne på din alder i landet, og noen gode, erfarne spillere fra ulike land, er virkelig bra for utviklingen, avslutter han i intervjuet. 

Mandag kan Bobby Clark få flere minutter på banen når Liverpool møter Greuther Furth til sommerens andre treningskamp. Den har avspark klokken 13.00 og sendes på LFCTV GO og VGTV+. 

– Det beste man kan gjøre som en ny spiller er å la beina snakke for seg

Klopp har blitt imponert over nysigneringene– Det beste man kan gjøre som en ny spiller er å la beina snakke for seg

Alexis Mac Allister og Dominik Szoboszlai har begge gjort seg bemerket i sesongoppkjøringen.

Nyheter 23.jul 11:37
Dette er de viktigste datoene i 2023/24-sesongen

Full oversikt:Dette er de viktigste datoene i 2023/24-sesongen

Liverpool skal konkurrere i Premier League, Europa League og to engelske cuper de neste ti månedene.

Innsikt 22.jul 12:56