Elliott sier årets preseason føles ekstra spesiell og intens

Det er en selvsikker 20-åring som tar fatt på en ny sesongoppkjøring med Jürgen Klopp.

– Det kommer til å bli enda en stor sesong for meg selv og for laget. Sist sesong var en stor mulighet, og jeg lærte masse. Selv om vi ikke gjort det så godt som lag, var det flott for meg personlig, sier Harvey Elliott til Liverpoolfc.com.

Midtbanespilleren har meldt seg for preseason, etter en forlenget ferie, og kan være aktuell for mandagens treningskamp mot tyske Greuther Fürth.

– Jeg er veldig selvsikker når jeg går inn i sesongen og tar med meg mye fra i fjor som jeg bruker for meg selv og spillet mitt.

Litt ekstra i år

20-åringen har tro på at de nyere erfaringene skal bidra til å rette opp feilene han har i spillet sitt. I likhet med de fleste andre føler han på en slags spenning med preseason og sesongstart.

– Du kan se at alle var klare, noe de har vært hver eneste preseason. Men denne synes jeg føles litt ekstra spesiell, litt ekstra mer intens og du kan se i guttenes ansikter at de er klare og ivrige.

– Det blir interessant å se hvordan vi gjør det denne sesongen. Forhåpentligvis kan vi forbedre oss som lag, og som mennesker og gjøre det meste ut av det og forhåpentligvis oppnå mye.

For Elliott har han allerede oppnådd noe denne sommeren. Sammen med Curtis Jones var han med på å løfte EM-krona for England U21. 

– Det er fantastisk. Jeg og Curt, føler jeg har et nært forhold på og utenfor banen. Vi ønsker begge at den andre skal gjøre det bra. Enten det er han eller jeg som spiller, prøver vi alltid å heie på hverandre og gi hverandre selvtillit og presse hverandre til det ytterste.

Vil vinne Europa League

Med sommerens mesterskap spilte Elliott, som jevnlig var å se i Jürgen Klopps oppstillinger, 51 kamper for klubb og landslag i 2022/23.

– Åpenbart etter EM-seieren, handler det om å ta det med inn i denne sesongen. Som jeg sa, holde vennskapet sterkt og pushe hverandre til å bli best mulig.

Likevel, det er ikke til å stikke under en stol at 2023/23 hovedsaklig besto av skuffelser og tilbakeslag for de røde. Nå er spørsmålet om gruppa kan bygge på denne motgangen.

– Definitivt. Jeg tror hele laget forstår det også. Du vet, etter forrige sesong, du kan se at alle var skuffet, gå glipp av Champions League og denne sesongen har vi Europa League.

Opplevelsen av å løfte trofe med landslaget ga mersmak - nå ønsker Elliott å vinne alt neste sesong

Opplevelsen av å løfte trofe med landslaget ga mersmak - nå ønsker Elliott å vinne alt neste sesong

Harvey Elliott var med i troppen da England U21 vant europamesterskapet i sommer. Nå vil han ha mer.

– Det var en fryd å arbeide med Jones og Elliott

England U21-trener Lee Carsley:– Det var en fryd å arbeide med Jones og Elliott

Curtis Jones og Harvey Elliott bidro sterkt til at England U21 nylig vant U21-EM.

– Vi må bare sørge for at vi går ut og gjør det beste vi kan og forhåpentligvis vinne den. Selvsagt har vi og Premier League, i tillegg til cupene og sånt.

Alltid konkurranse, positiv konkurranse

Sesongen før, 2021/22, ble beskrevet som et maraton hvor de røde spilte samtlige kamper som var mulig. Tre cupfinaler endte med to pokaler.

– For oss er det alltid konkurranser å spille, det handler bare om å sørge for at vi går ut og legger ned vårt beste og sørger for at vi ikke har noen annen tanke i hodet enn å vinne den konkurransen, eller vinne ligaen, for eksempel. Det kommer til å bli tøft. Det blir ikke gitt til oss.

Sommeren har og sett Alexis Mac Allister og Dominik Szoboszlai komme inn portene. Duoen gjør kampen om midtbaneplassene enda tettere.

– Det er positiv konkurranse. Vi kommer alle til å være der for å prøve å ta hverandres plasser. Men hvis en av oss ikke spiller og den andre gjør det, er vi et lag og vi er her for å støtte dem så mye som mulig.

– Og de er flotte karer etter de møtene jeg har hatt så langt og åpenbart store spillere også, det er det ingen tvil om. Vi er spente på å se hvordan de gjør det denne sesongen. Forhåpentligvis kan jeg gjøre det bra.

Avspark mot SpVgg Greuther Fürth er 13:00 på LFCTV GO og VGTV+.