Forventer at Henderson-overgang går i orden - bud ventes de neste dagene

Mye tyder nå på at Al-Ettifaq klarer å betale det Liverpool ønsker for Henderson.

Etter at det forrige uke ble kjent at Jordan Henderson ønsket en overgang til det saudi-arabiske laget Al-Ettifaq, har det vært usikkerhet rundt om klubben har råd til å både betale det briten ønsker i lønn i tillegg til overgangssummen Liverpool krever. 

Det har blitt skrevet om en svimlende lønn på 700 000 pund i uka, men det skal ikke være tilfelle. 

Mandag skriver DaveOCKop - en av de som var først ute med nyheten om at Henderson ønsket en overgang til Saudi-Arabia - og saudi-arabiske medier at Liverpools kaptein er villig til å gå ned i lønn for å presse overgangen gjennom. 

Forventer enighet snarlig

Det er ventet at Al-Ettifaq kommer til å sende et offisielt bud i løpet av de neste dagene, og klubben skal være sikre på å bli enige om en avtale med Liverpool. 

De rødkledde skal ønske over 10 millioner pund for å gi slipp på sin kaptein - en sum Steven Gerrards klubb ikke har råd til å betale, men nå skal Henderson selv altså være villig til å fire på lønnskravet sitt for å fullføre overgangen. 

SNART BORTE: Det meste tyder på at Henderson snart er ferdig i Liverpool.

SNART BORTE: Det meste tyder på at Henderson snart er ferdig i Liverpool.

Henderson skal allerede ha begynt å lete etter bolig i byen Dammam, hvor han kommer til å få selskap av blant andre Robbie Fowler og Steven Gerrard. 

Det meste tyder nå på at Liverpools tidligere kaptein Steven Gerrard snart får selskap av sin arvtaker Jordan Henderson i Al-Ettifaq. 

Dette er ungguttene som får sjansen i pre-season

Full oversikt:Dette er ungguttene som får sjansen i pre-season

11 akademispillere er med Jürgen Klopp til Tyskland.

Innsikt 17.jul 13:36
Thiago er snart tilbake i full trening

Neil Jones:Thiago er snart tilbake i full trening

Midtbanespilleren venter på klarsignalet.

Nyheter 17.jul 10:34

Saudi Pro League

• De siste årene har Saudi-Arabia gått tungt inn i sport – med boksing, fotball, golf og Formel 1.
• Saudi-Arabias statlige pensjonsfond (PIF) kjøpte Newcastle United 2021.
• I januarvinduet hentet de Cristiano Ronaldo til Al-Nassr og varslet en ny storsatsing.
• I juni tok PIF over fire av de ledende klubbene i Saudi Pro League – og nå satses det veldig hardt, med skyhøye spillerlønninger.
• Vi vet ikke hva som er det langsiktige målet – om det er VM i 2030, Champions League-plass på sikt, en ny «superliga» eller bare et rent politisk grep med sportsvasking.

Dette skriver Amnesty:

«Saudi-Arabia bruker milliardbeløp på PR-tjenester fra Vesten for å bedre imaget sitt. Samtidig fortsetter forfølgelsene, torturen og halshuggingene».

Liverpool.no har ikke planer om å dekke det som skjer i Saudi Pro League – men vil omtale de store overgangene denne sommeren og når det er noe direkte relatert til Liverpool FC.