Neil Jones:Thiago er snart tilbake i full trening

Midtbanespilleren venter på klarsignalet.

I løpet av den siste uken har samtlige Liverpool-spillere returnert til Merseyside for å starte pre-season inn mot 2023/24-sesongen.

En av dem er Thiago, selv om spanjolen ankom AXA-senteret halvskadet lørdag 8. juli. 32-åringen er med troppen til Tyskland, men har enn så lenge ikke vært med på treningene.

I forrige uke skrev Liverpool.no om saken, og at planen i utgangspunktet var at Thiago ville være klar til pre-season. Det så da ut som midtbanespilleren var bak skjema.

En drøy uke senere er han fremdeles ikke tilbake i full trening, men det skal nærme seg.

Neil Jones skriver mandag morgen at midtbanespilleren snart er tilbake i full trening.

8. JULI: Thiago var på plass da flere av Liverpools spillere returnerte til Merseyside for en drøy uke siden.

8. JULI: Thiago var på plass da flere av Liverpools spillere returnerte til Merseyside for en drøy uke siden.

En vital spiller

Å få tilbake Thiago vil bli viktig for Jürgen Klopp og Liverpool, som kanskje må se to midtbanespillere til forlate klubben denne uken.

Fabinho ryktes sterkt til Al-Ittihad, og er ikke med til Tyskland. Liverpool skal også være i samtaler med Gerrards Al-Ettifaq i en potensiell overgang for Jordan Henderson.

Fra før av har også Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain, James Milner, Leighton Clarkson og Fabio Carvalho (lån) forsvunnet fra midtbanen.

Alexis Mac Allister og Dominik Szoboszlai har riktignok ankommet klubben denne sommeren, men om samtlige overganger går gjennom vil midtbanen se fryktelig tynn ut, under en måned før Premier League starter.

Thiago har vært ryktet vekk fra Anfield tidligere i sommer, og det skal være interesse for 32-åringen i Saudi Arabia og Tyrkia, men for øyeblikket ser det ut til at spanjolen blir værende.

Vil ta opp kampen med Trent Alexander-Arnold

Vil ta opp kampen med Trent Alexander-Arnold

Conor Bradley går inn i sin viktigste pre-season så langt i karrieren.

Journalister lanserer flere navn dersom Fabinho blir solgt

Journalister lanserer flere navn dersom Fabinho blir solgt

Fabinho er på vei bort fra Liverpool – og da trengs det en midtbanespiller med defensive fiber i kroppen.

Innsikt 15.jul 20:03

Saudi Pro League

• De siste årene har Saudi-Arabia gått tungt inn i sport – med boksing, fotball, golf og Formel 1.
• Saudi-Arabias statlige pensjonsfond (PIF) kjøpte Newcastle United 2021.
• I januarvinduet hentet de Cristiano Ronaldo til Al-Nassr og varslet en ny storsatsing.
• I juni tok PIF over fire av de ledende klubbene i Saudi Pro League – og nå satses det veldig hardt, med skyhøye spillerlønninger.
• Vi vet ikke hva som er det langsiktige målet – om det er VM i 2030, Champions League-plass på sikt, en ny «superliga» eller bare et rent politisk grep med sportsvasking.

Dette skriver Amnesty:

«Saudi-Arabia bruker milliardbeløp på PR-tjenester fra Vesten for å bedre imaget sitt. Samtidig fortsetter forfølgelsene, torturen og halshuggingene».

Liverpool.no har ikke planer om å dekke det som skjer i Saudi Pro League – men vil omtale de store overgangene denne sommeren og når det er noe direkte relatert til Liverpool FC.