Gerrard forklarer hvorfor han valgte Saudi-Arabia

Den tidligere Liverpool-kapteinen trekker frem tre grunner han alltid vurderer ved en ny jobb.

Da det ble kjent at Liverpool-legenden skulle ta over Al-Ettifaq i Saudi-Arabia, var det mange supportere som uttrykte både undring og misnøye over valget.

Jobben er Steven Gerrards første siden han fikk sparken i Aston Villa tilbake i november.

«Captain Fantastic» følger store navn som Cristiano Ronaldo og Karim Benzema til det kontroversielle oljeriket, etter å først ha takket nei.

Skal bli en av de beste ligaene i verden

Nå har hovedpersonen selv gitt sitt første intervju for sin nye arbeidsgiver, og Gerrard, som så vel formell og seriøs ut her insisterer på at Saudi Pro League bare vil fortsette å vokse fremover.

– Jeg tenker min melding til supporterne er at jeg er veldig glad og jeg er veldig spent. Jeg er en trener som er veldig ambisiøs, som liker å jobbe utrettelig for å sørge for at laget er konkurransedyktig og jeg ser frem til å møte supporterne og det samme gjør teamet mitt, sier han i et videoklipp.

«Ambisjon. Visjon. Fotball.» er taglinen klubben bruker for intervjuet.

– Hvis vi alle står sammen og er samkjørte er jeg sikker på at vi kan oppnå målene våre sammen. Jeg tror ligaen vil fortsette å vokse og utvikle seg og jeg tror at med fantastisk støtte fra regjeringen og ministrene og alle klubbene i Saudi Pro League, alle supporterne, spillerne, alle involverte, har vi alle ambisjoner om å vokse og utvikle og gjøre det til en av de beste ligaene i verden.

Vil forbedre og bygge

Gerrard kommer så med rosende ord om Al-Ettifaq sin kultur og støtte. Klubben som spiller på Prince Mohamed bin Fahd Stadium i Dammam, var den første fra landet som vant en internasjonal tittel.

– Jeg ønsker å være del av den kulturen fra den spillende sida og prøve å forbedre og bygge relasjoner med menneskene over meg og forhåpentligvis kan vi sammen være den støtten laget trenger for å bli bedre og klatre på tabellen.

Så langt har det ikke kommet henvendelser om Henderson

Så langt har det ikke kommet henvendelser om Henderson

Kapteinen har blitt linket til Saudi-Arabia.

Thiago har allerede takket nei til et tilbud fra Saudi-Arabia

Thiago har allerede takket nei til et tilbud fra Saudi-Arabia

Det er seriøs interesse for midtbanespilleren.

Klubben har hatt en rekke utenlandske trenere, men Gerrard blir første engelskmann. Han blir deres 10. trener på seks år.

– Jeg tror det var mange grunner til at jeg ønsket å komme til denne fotballklubben og jeg synes klubben har mange bra folk som representerer klubben fra styret og nedover.

Derfor valgte han Saudi-Arabia

I 2015 dro spilleren Gerrard til USA, MLS, Los Angeles og LA Galaxy. Den gang var familien, med kona Alex og døtrene Lilly-Ella, Lexie og Lourdes, viktige for valget han tok.

– Da jeg dro til Saudi fikk jeg en ekte familiefølelse. Jeg følte meg faktisk velkommen. Det er tre ting jeg alltid vurderer i rekkefølge, forklarer Stevie G.

Noen av utsagnene vil komme overraskende med tanke på landets historie med menneskerettigheter, og kanskje spesielt kvinners.

FAMILIEN: Steven og Alex (tidligere Curran) Gerrard med sine barn på premieren til Steven Gerrard-dokumentaren i 2018.

FAMILIEN: Steven og Alex (tidligere Curran) Gerrard med sine barn på premieren til Steven Gerrard-dokumentaren i 2018.

– Det må først og fremst være riktig for familien min. Vi må være begeistret og motivert for utfordringen.

Så kommer det sportslige inn i bildet.

– For det andre mener jeg at fotballprosjektet må være ambisiøst, det må være av de rette grunnene med tanke på utfordringen og oppgaven også må man selvsagt føle seg trygg med kontrakten, men det kommer til slutt.

– Så det var en kombinasjon av grunner. Jeg er ekstremt spent, jeg er glad og jeg kan ikke vente med å starte. Jeg kan ikke vente med å møte alle supporterne og alle spillere. Men de menneskene jeg har møtt så langt som har representert Ettifaq  har vært helt enestående og jeg tror vi har mye til felles.