Kapteinens fremtid kan bli avgjort torsdag eller fredag– Henderson må ta en avgjørelse

Jordan Henderson må bestemme seg for hva han vil gjøre.

Tirsdag meldte flere journalister som følger Liverpool tett av det ikke var dialog mellom Jordan Henderson og Steven Gerrards nye klubb Al-Ettifaq.

Nå har Chris Bascombe kommet med en oppdatering. Bascombe har fulgt Liverpool veldig tett i mange år, og dekker nå klubben for The Telegraph.

I likhet med sine kollegaer, skriver han at Liverpool ikke har mottatt noen formelle henvendelser om sin kaptein – men at han har en avgjørelse som må tas.

Den tidligere Sunderland-spilleren var tilbake for pre-season på tirsdag, og fikk mye oppmerksomhet fra sine lagkamerater for måten han hadde holdt formen ved like over sommeren. Det har han også dokumentert på sosiale media.

To år igjen

Henderson har to år igjen av kontrakten sin med Liverpool. Bascombe skriver videre at Gerrards klubb ønsker spilleren til Saudi Pro League.

33-åringen har nå en avgjørelse som må tas, i en sommer der Liverpool har kjøpt to nye midtbanespillere i Alexis Mac Allister og Dominik Szoboszlai, der begge er ventet å gå rett inn i lagoppstillingen. I tillegg linkes klubben til Romeo Lavia i Southampton, og Klopp ønsker en tredje midtbanespiller denne sommeren. Prisen på 50 millioner pund vurderes per i dag som for høy.

Ifølge Bascombe er det Henderson som må ta en avgjørelse og bestemme seg for om han skal gi klubben i Saudi-Arabia grønt lys for å henvende seg til Liverpool. Skulle noe slikt komme, vil avgjørelsen fra spillerens side allerede være tatt – og det vil bli interessant å se hvilken respons som vil komme fra Jürgen Klopp i en sommer der visekaptein James Milner allerede har dratt. Kapteinen har to år igjen av kontrakten sin i klubben.

En annen faktor vil være det engelske landslaget, der han fortsatt er i Gareth Southgates planer for EM neste sommer.

The Telegraph-journalisten skriver videre at det er forventet at det vil komme mer interesse fra Saudi-Arabia også for Thiago Alcantara.

Artikkel oppdatert kl. 13.55:

– En avgjørelse denne uken

Det var Daily Mail som først meldte om Saudi-interessen for Henderson. De skriver nå at Liverpool-kapteinen i utgangspunktet var negativ, men at han nå har fått noe å tenke på. Gerrard takket også først nei, før han ble overbevist da partene snakket sammen igjen.

Tabloidavisen skriver videre at tilbudet fra Al-Ettifaq er en lønnsøkning på 50 prosent fra det han tjener i Liverpool.

Det er forventet at 33-åringen har bestemt seg torsdag eller fredag, og dersom han skulle gi klarsignal, vil klubben komme med en henvendelse til Liverpool i helgen.

Salah tok over tronen etter Milner

Inside TrainingSalah tok over tronen etter Milner

James Milner har alltid vært kongen av Liverpools laktattest. Med 37-borte er det nå en ny vinner.

Hva er Liverpools beste fronttrio?

Hva er Liverpools beste fronttrio?

Roberto Firmino er borte, men Jürgen Klopp har likevel mye kvalitet å velge mellom i angrepet kommende sesong.

Innsikt 12.jul 09:44