Bundesliga-eksperter diskuterer Dominik Szoboszlai:– Jeg har aldri sett en spiller med en så god høyrefot

Bundesliga-eksperter forklarer hva Liverpool kan forvente å få servert av Dominik Szoboszlai.

Det nærmer seg starten av pre-season, og nysigneringen Dominik Szoboszlai er ventet på gressmatten utenfor Liverpools treningssenter på tirsdag.

Ungareren har høstet mye skryt den siste uken, men enn så lenge har Liverpools supportere sett lite av klubbens nye nummer 8.

Mange lurer kanskje derfor på hvilken spiller Jürgen Klopp har sprengt banken for å få tak i.

Bundesliga-ekspert Raphael Honigstein og RB Leipzig-ekspert Guido Schafer forklarer hva Liverpool kan vente seg av 22-åringen.

– Han er teknisk begavet, og underholdende å se på. Han løper mye, og er god uten ballen i beina. Veldig hardtarbeidende, noe han lærte seg i Red Bull-klubbene. Et flott skudd, og fantastiske frispark, sier førstnevnte til liverpoolfc.com.

CUPGULL: Dominik Szoboszlai og RB Leipzig vant cupen i Tyskland i slutten av mai.

CUPGULL: Dominik Szoboszlai og RB Leipzig vant cupen i Tyskland i slutten av mai.

Speidet personligheten

Honigstein beskriver Szoboszlai som en offensiv midtbanespiller, med en stor personlighet. Det fikk RB Leipzig nyte godt av i ungarerens siste sesong i Tyskland.

– I Leipzig hadde han mange rundt seg som hjalp ham, men med tiden vokste han seg til å bli en viktig person innad i klubben.

For kort tid siden fikk Honigstein muligheten til å intervjue Liverpools nye juvel på tomannshånd. Han beskriver en fotballspiller med hodet på riktig sted.

– Han er en smart fyr, som vet hvor han vil. Jeg tror han vil passe Liverpool godt. Klubben er kjent for å speide både personlighet og spillertype, og jeg tror de har truffet godt her, fortsetter han.

22-åringen har spilt i en rekke posisjoner i løpet av karrieren. I RB Leipzig ble han mest brukt i en offensiv midtbaneposisjon.

– Jeg tror han vil spille i midten fremme i banen, eller i en åtterposisjon litt lavere. Det har ikke noe å si om det er til venstre eller høyre, selv om han er farligst fra venstre.

22 ÅR: Dominik Szoboszlai er kaptein på Ungarns landslag, tross sin unge alder.

22 ÅR: Dominik Szoboszlai er kaptein på Ungarns landslag, tross sin unge alder.

En publikumsfavoritt

Leipziger Volkszeitung-journalisten Guido Schafer har fulgt Szoboszlai i RB Leipzig, og er enig med sin journalistkollega.

– Szobo jobbet hardt når laget hans ikke har ball. Han er også svært god fremover i banen, og skaper mye ubalanse i motstanderne, med god variasjon i angrepsspillet.

Ungarerens 10-er rolle i Tyskland er ikke en posisjon Jürgen Klopp ofte har plass til i sin hardtarbeidende 4-3-3 formasjon. Han vil nok uansett spille i en offensiv rolle på Liverpools midtbane.

– Han spiller den siste ballen før et mål, og blir med i angrep. En god dribler, et kreativt hode og en intelligent spiller. Jeg har aldri sett en spiller med en bedre høyrefot i Leipzig, sier journalisten.

I etterkant av offentliggjørelsen søndag forklarte Szoboszlai at han gledet seg enormt til å spille foran Anfield-publikummet igjen. Ifølge Schafer kan han fort bli en godt likt spiller blant fansen.

– Han elsker å ha en kontakt med supporterne, og bruker de følelsene til sin fordel. De vil elske ham, om han får ut de samme kvalitetene der som i Tyskland, avslutter Schafer.

Lanserer åtte unggutter som kan få sjansen i pre-season

The Athletic:Lanserer åtte unggutter som kan få sjansen i pre-season

Liverpool starter oppkjøringen til 2023/24-sesongen lørdag.

Liverpools «glemte» historie med Ungarn

Et mislykket samarbeid:Liverpools «glemte» historie med Ungarn

Dominik Szoboszlais overgang til Anfield er ikke første gang landet har vært på klubbens radar.

Innsikt 07.jul 17:53