The Athletic:Lanserer åtte unggutter som kan få sjansen i pre-season

Liverpool starter oppkjøringen til 2023/24-sesongen lørdag.

Liverpools 2023/24-sesong starter for alvor lørdag, og flere spillere vil returnere til AXA-senteret for å starte det harde arbeidet inn mot en ny knalltøff periode på gressmatten.

I anledning startskuddet har The Athletic, med Caoimhe O'Neill og Andy Jones i spissen, sett på Liverpools akademi for å lete etter potensielle kandidater inn mot sommerens oppkjøring.

Den engelske avisen nevner åtte aktuelle kandidater, som de tror har best mulighet til å få sjansen.

Defensive fibre

Vi starter bakerst på banen, med den brasilianske keeperen Marcelo Pitaluga. 20-åringen er høy ansett på Merseyside, etter å ha gått i lære hos landsmann Alisson i flere år.

Han tilbrakte den forrige sesongen i Macclesfield Town på syvende nivå, og gjorde sakene sine meget godt. Sesongen endte med 1. plass og opprykk.

Caoimhin Kelleher kan forsvinne fra Liverpool før sommeren er over, og det ville ikke vært overraskende om Pitaluga da tar over irens plass på Liverpools førstelag.

Et hakk foran keeperen finner vi U21-kaptein Jarell Quansah, som nylig la bak seg et skuffende EM med England U20.

Midtstopperen startet 22/23-sesongen med Liverpool, før han reiste på utlån til Bristol Rovers i League One på vinteren. Det endte med 16 kamper, og en fast plass på laget.

20-åringen blir beskrevet som en kapteinstype, som er høy og dominerende i spillestilen. Det kan åpne seg en mulighet på førstelaget om Nat Phillips og Sepp van den Berg forsvinner sammen med Rhys Williams.

STOPPERTALENT: Jarell Quansah kan få sjansen til å vise seg frem de neste ukene.

STOPPERTALENT: Jarell Quansah kan få sjansen til å vise seg frem de neste ukene.

De to neste på listen spiller på hver sin back, og han ene er blitt ganske mer velkjent etter et godt utlån til Bolton.

Conor Bradley er nok helt i toppen av talenter i Liverpool-kretser for øyeblikket, og vil naturligvis få sjansen i sommerens pre-season.

De røde har ikke en fast backup til Trent Alexander-Arnold, og nord-iren blir av flere sett på som den mest aktuelle, om ingen blir hentet fra en annen klubb.

På motsatt side finner vi Luke Chambers, som så sent som fredag ble linket til Xabi Alonso og Bayer Leverkusen på utlån. 

Venstrebacken vant U19-EM med England forrie sommer, og var på utlån til Kilmarnock i Skottland nå i vår. 

Det er en mulighet for at Klopp vil se hvilket nivå 19-åringen er på før Liverpool-treneren eventuelt sender ham på et nytt utlån.

Xabi Alonso skal være interessert i ung Liverpool-back

Xabi Alonso skal være interessert i ung Liverpool-back

Luke Chambers imponerte på utlån forrige sesong. Nå kan han bli lånt ut igjen.

Alexander-Arnold har trent alternativt i ferien med mål om å komme i kjempeform

Alexander-Arnold har trent alternativt i ferien med mål om å komme i kjempeform

Trent Alexander-Arnold har planer om å nå toppformen raskt neste sesong.

Et rotterace om plassene

Det lansereres også fire kandidater i de mer offensive posisjonene i troppen. På midtbanen finner vi to navn, og en av dem er Tyler Morton.

20-åringen har tidligere spilt en god del for de røde, og tilbrakte fjorårsesongen på utlån til Championship og Blackburn.

Morton endte til slutt på 40 ligakamper for de blå-hvite, men sesongen ble avsluttet utenfor playoff-plass. Det forventes at midtbanespilleren vil få muligheten til å vise seg frem, og se om utviklingen har vært god etter et år i Englands nest-øverste divisjon.

Bobby Clark må kanskje kjempe med Morton om spilletid, men 18-åringen spiller riktignok i en mer offensiv posisjon på midtbanen. 

Han imponerte flere i fjorårets pre-season, og debuterte i Premier League i 9-0 seieren over Bournemouth på høsten. Clark beskrives som en åtter, med flere kvaliteter i den offensive leddet.

Det forventes at 04-modellen blir på Anfield uansett utfall i pre-season, blant annet grunnet deltakelsen i Europa League.

A-LAGET: Bobby Clark trente mye med førstelaget også forrige sesong. Her sammen med jevnaldrende Stefan Bajcetic.

A-LAGET: Bobby Clark trente mye med førstelaget også forrige sesong. Her sammen med jevnaldrende Stefan Bajcetic.

Det må naturligvis en spiss inn på listen også, og ifølge The Athletic er det Layton Stewart som har høyest odds inn mot sommerens oppkjøring.

I motsetning til flere av sine lagkamerater har 20-åringen til gode å reise ut på lån, men har likevel imponert stort for både U18- og U21-laget de siste par årene.

Han avsluttet forrige sesong med 11 fulltreffere og to målgivende pasninger på 17 kamper i U21-ligaen.

Det er kanskje knyttet mest spenning rundt den siste spilleren på listen. Ben Doak kom som en rakett forrige sesong, og leverte flere lovende minutter på Liverpools førstelag.

Skotten er knapt fylt 17 år, og var lite deltakende på våren, men det er ingen tvil om at det er noe spesielt å finne i den raske kantspilleren.

Jürgen Klopp har for øyeblikket et svært sterkt angrep til sin disposisjon, og Doak kan bli den siste brikken inn mot 23/24-sesongen.

Liverpools «glemte» historie med Ungarn

Et mislykket samarbeid:Liverpools «glemte» historie med Ungarn

Dominik Szoboszlais overgang til Anfield er ikke første gang landet har vært på klubbens radar.

Innsikt 07.jul 17:53
– Det vil ikke være en veldig stor overraskelse dersom Thiago drar

– Det vil ikke være en veldig stor overraskelse dersom Thiago drar

Thiago Alcantara linkes bort fra Liverpool.