Jones ønsker å ta større lederansvar i laget etter å ha mistet viktige ledertyper

James Milner har allerede forsvunnet, og alt tyder på at kaptein Jordan Henderson også forlater Liverpool i sommer. Da håper Curtis Jones å ta over deler av ansvaret.

Etter å ha deltatt i og vunnet U21-EM med England tidligere i sommer, fikk Curtis Jones mandag ettermiddag sine første minutter i sesongoppkjøringen mot Greuther Furth. 

Siden forrige gang han var på treningsfeltet med lagkameratene i Liverpool har visekapteinen James Milner forlatt klubben, og alt tyder på at også kaptein Jordan Henderson kommer til å forlate laget i sommer. I tillegg til de to kommer «fyrtårnet» på midtbanen, Fabinho, til å dra fra klubben. 

I et intervju med Liverpool Echo legger ikke scouseren skjul på at Milner kommer til å bli savnet. 

Mister ledere - men andre tar over stafettpinnen

– Å miste «Millie» er et stort tap. Det handler ikke bare om hvor mye han snakker og roper og sånt, men det er også den respekten han får på grunn av det han har oppnådd i karrieren sin.

Selv om flere ledere forsvinner, sier Jones at det er mange i laget som er klare til å ta over stafettpinnen. 

– Men det er mange i laget som har tatt ansvar allerede. Se på Virg, Mo, Robbo, jeg vil til og med si at Trent har blitt en viktig leder. Man kan høre dem på trening. Vi har mistet én, men vi har fått fire, fem eller seks som nå vet at det er opp til dem å ta den rollen, forteller 22-åringen. 

KOMPISER: Jones er en av mange karakterer i laget.

KOMPISER: Jones er en av mange karakterer i laget.

Vil ta større plass

Jones mener det nå er på tide at han selv også tar ansvar som en leder i laget, selv om han bare er 22 år gammel. 

– Jeg er en av spillerne som bør ta mer ansvar - jeg har en stor personlighet selv også! Jeg har alltid hatt en stemme. Det er ikke slik at de erfarne spillerne alltid skal fortelle de yngre hvis de gjør noe galt - de erfarne spillerne har alltid sagt at hvis de gjør feil, vil de at de yngre spillerne skal påpeke det også.

– Et lag er et lag, og det er det som er bra med vårt lag - det er ingen som tror det handler bare om dem selv.

Han sier det finnes mange forskjellige ledertyper i laget, både de som bruker stemmen, og de som leder gjennom eksempel. 

– Noen vil være mer vokale og uttrykke seg ved å snakke, men det finnes også de som er på treningsstudioet hver dag og setter standarder ved hvor hardt de trener, og deres holdning og innsats. Jeg tror jeg har en blanding av begge deler. 

Erfaren unggutt

Selv om Curtis Jones bare er 22 år gammel, er han bare tre kamper unna å ha nådd 100 kamper for Liverpools førstelag. Han ser ikke på seg selv som en unggutt lenger. 

– Jeg regner meg ikke som en unggutt lenger. Jeg har alltid sagt at hvis du er god nok, er du gammel nok. Jeg er 22 nå, og jeg blir fremdeles sett på som en ung spiller av noen.

– Jeg er kanskje ung med tanke på alderen, men når det gjelder tankesettet mitt - hvordan jeg spiller, måten jeg tenker på - er jeg moden.

TRIUMFERTE: Jones var svært viktig for England U21 da de vant sommerens Europamesterskap.

TRIUMFERTE: Jones var svært viktig for England U21 da de vant sommerens Europamesterskap.

Scouseren har måttet endret spillestilen siden han slo gjennom som en målfarlig ving på akademiet, til han nå er fast i Klopps lag. 

– Jeg har sagt mange ganger at da jeg var på akademiet, var det eneste jeg tenkte på mål og målgivende. Da jeg kom opp på førstelaget, innså jeg at det er mye mer til spillet enn det.

– Selvfølgelig er mål og målgivende det som vinner kampen, men når det gjelder en helhetlig pakke jeg kan bidra med på banen, så er jeg høy og sterk. Jeg ønsker bare å spille fotball, enten jeg spiller venstreback eller midtstopper, så vil jeg bare spille. Jeg har spilt en dypere rolle i det siste, og jeg har trivdes med det.

Etter oppgjøret mot Greuther Furth går turen nå videre til Singapore for Curtis Jones og Liverpool. 

– Hvis det var en Premier League-kamp kunne han ha spilt

– Hvis det var en Premier League-kamp kunne han ha spilt

Jürgen Klopp er bare positiv med tanke på ankelen til Dominik Szoboszlai.

Klopp strålende fornøyd med Tyskland-oppholdet etter målfest i siste treningskamp

Klopp strålende fornøyd med Tyskland-oppholdet etter målfest i siste treningskamp

Selv om den siste treningskampen ikke var like kontrollert som tyskeren hadde håpet, var han strålende fornøyd med oppholdet i Tyskland.