Klopp kaller det en signering for både nåtid og fremtid

Jürgen Klopp har blitt imponert over stegene Szoboszlai har tatt, men sier det er viktig å gi han tid og rom til å finne sin plass og utvikling.

– Alt rundt dette er gode nyheter og jeg er veldig takknemlig overfor alle i klubben som har bidratt til å få dette til. Dette er en signering for nåtiden og også en for fremtiden og arbeidet som har blitt lagt ned kunne ikke blitt mer satt pris på, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

56-åringen mener Liverpool er like begeistret over å ha sikret seg Dominik Szoboszlai som hovedpersonen selv er for å være her.

– Fra de klubbene han har vært i, de ligaene han har spilt i og den familien han er en del av, det er er svært tydelig at han allerede har en enestående fotballutdannelse, så vårt ansvar nå er å fortsette denne utdanningen med han som en del av Liverpool-familien.

La merke til han allerede i 2019

Klopp har naturlig nok kjennskap til markedene Østerrike og Tyskland, og dette er en spiller han ser frem til å jobbe videre med.

– Vi har allerede litt kunnskap om Dominik som en motstander fordi vi hadde noen skikkelig tøffe kamper mot Red Bull Salzburg da han spilte der.

– Jeg tror alle som så disse kampene innså allerede på det tidspunktet at han var et veldig interessant prospekt.

Bekreftet: Szoboszlai er offisielt Liverpool-spiller!

Bekreftet: Szoboszlai er offisielt Liverpool-spiller!

22-åringen er klubbens andre midtbanesignering denne sommeren.

– De siste dagene har vært veldig lange, men nå er jeg her

– De siste dagene har vært veldig lange, men nå er jeg her

Dominik Szoboszlai teller ned dagene frem til han får spille på Anfield som Liverpool-spiller.

At det var tilbake i 2019 sier mye om hvor spennende Szoboszlai var og er.

– Jeg er ganske sikker på at han fortsatt var en tenåring på den tida og siden det har han tatt noen store steg, dratt til Leipzig, gjort det veldig, veldig godt i Bundesliga, spilt for det ungarske landslaget og så blitt kaptein for landslaget i en utrolig ung alder.

– Dette er skikkelig positive ting og det er før vi engang har tenkt på hans kvaliteter som fotballspiller. Jeg vil ikke si for mye om det på dette stadiet bortsett fra at de definitivt er av den typen som forhåpentligvis vil gi mye glede og også hjelpe oss få resultater. 

Tålmodighet og utvikling

Tyskeren er samtidig tydelig på at han ikke vil legge for stort press på 22-åringen. 

– Det er ikke noe press da. Dominik er fortsatt en veldig ung spiller. Han har så mye utvikling foran seg og det betyr at det logiske for oss alle er å være tålmodige og gi han den tiden og rommet som tillater hans talent å komme gjennom i vårt lag.

Takumi Minamino og Naby Keita, begge hentet som forholdsvis unge fra Red Bull-systemet, kunne slite med både språk, integrering og andre faktorer i England.

– Det positive er at vi har supportere som forstår denne prosessen. Jeg vet fansen er like spente som vi er men jeg er også bevisst, fordi jeg har sett det mange ganger allerede, at de vil bli en stor hjelp med tanke på å skape de forutsetningene som tillater Dominik å trives.