Klopp om preseason-arbeidet, det å bli bestefar og nye kallenavn for Mac Allister og Szoboszlai

Tyskeren går for å sammenligne Alexis med Gary (McAllister).

– Veldig bra. Veldig bra. Vi hadde ikke en treg start, men startet med en mindre gruppe på lørdag og siden tirsdag har alle vært med. Det er fortsatt noen skadede spillere, selvsagt, men alle er her nå og ser veldig bra ut. Øktene er gode, intensiteten er god, humøret er godt, været var interessant, vi har hatt stort sett alt allerede siden vi kom tilbake! Men ingenting å klage, forteller Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Kvaliteten er god, det er moro. Vi er fulle av energi, jeg tror vi kan si det. Det var en god pause, det var en viktig pause også, men den var lang nok.

Etter å ha hatt overoppsynet med de første fulle preseason-dagene er tyskeren vel fornøyd, og han mener at spillerne virker veldig klare til å legge ned innsatsen som kreves.

– Vi må ikke si det for ofte og hele tida nå, men vi alle vet at vi ønsker å vise en reaksjon, sier han med tanke på forrige sesong.

– Og reaksjonen starter ikke på første kampdag, den starter med den første treningsdagen. Det var tydelig.

Internt ble signeringene veldig godt mottatt

Tidlig ble det klart at 56-åringen skulle få to nyervervelser klare til preseason. Helt etter hans ønske.

– Veldig glad! To veldig gode spillere. Jeg tenkte umiddelbart på kallenavn og jeg tenkte at det ville være et flott kallenavn for Alexis... Gary (McAllister)! Han spiller temmelig god fotball, åpenbart, det samme gjør Dom.

Klopp kan informere om at stemningen var i taket da det ble klart at Alexis Mac Allister og Dominik Szoboszlai skulle bli røde.

– Den offentlige mottakelsen var ganske bra, internt var den enestående, gutta kan jo fotball så de tenkte umiddelbart, ’Herregud...’

– Så det er veldig bra. Nå er de her og brukte ikke lang tid, la meg si det slik, for å imponere på banen også.

Treneren har og merket seg noen andre endringer.

– Trent klipte håret, den meste suksessfulle sveisen i hans karriere, så han ofret den kule looken for suksess, jeg liker det!

Spillerne er proffe

Utover det er det lite som vekker oppsikt. Ingen store overraskelser ventet Klopp & Co på første arbeidsdag.

Henderson og Fabinho trente som normalt med laget torsdag

Treningbilder: Henderson og Fabinho trente som normalt med laget torsdag

Thiago Alcantara var og å se.

Carragher: «Pengene er vanskelig å takke nei til og derfor har nesten ingen gjort det»

Carragher: «Pengene er vanskelig å takke nei til og derfor har nesten ingen gjort det»

Mener Jordan Henderson vil være en god avtale for Saudi Pro League, men også for Liverpool.

– Det viktigste, som ikke skjer nå for tiden mer, og det er at en spiller kommer tilbake med fem kilo ekstra eller noe sånt. Gutta er veldig profesjonelle.

– Det er en liten misforståelse, og kanskje til og med spillerne misforstår, at det ikke er viktig at du er i best mulig form på den første dagen av preseason. Spillerne trenger hvile, de har ikke mye av det. Vi vil, og vi kan, hjelpe dem til å være i best mulig form fysisk og på alle andre områder også på slutten av preseason, eller et stykke ut i sesongen. Gutta gjorde det de skulle, virkelig, de gjorde det de var nødt til å gjøre. Ja, et par av dem gjorde litt mer, men det også helt greit.

Vil variere spillet mer

– Det er en stor fysisk del, vi kan ikke ignorere det, og det vil vi ikke. Det er en stor taktisk del og når du gjør all den løpinga må du gjøre mye teknisk også fordi teknikk er en ting, men teknikk når du er litt utmattet er noe helt annet.

Han vektlegger så hvordan laget vil være mer taktisk fleksible kommende sesong.

– Det har alt startet, om du har sett treningene har du kanskje sett det. Det er noen elementer som vi alltid trenger fordi det ikke gjør noen forskjell, uansett hvordan vi spiller, vil counterpress være en stor del. Jeg håper vi ikke må bruke det så ofte fordi jeg vil at vi har ballen og så på slutten av ballbesittelsen, skyter den i nettet!

Nytt liv

Klopp holder seg fortsatt godt og nylig har han fått oppleve det å bli bestefar.

VIRKER TIL Å VÆRE EN BRA MATCH: Sør-Amerika har gjort sitt inntog i Liverpool, og Alexis Mac Allister er langt fra alene.

VIRKER TIL Å VÆRE EN BRA MATCH: Sør-Amerika har gjort sitt inntog i Liverpool, og Alexis Mac Allister er langt fra alene.

– Endelig, jeg ser ikke ut som en, jeg er en, så det er kult! Det er perfekt, en absolutt perfekt sommer.

Både han og kona Ulla Sandrock har fått tilbringe rundt fire uker med å studere og oppleve den lille krabaten.

– Mor har det bra, far har det bra og babyen har det bra også. Det er lenge siden vi var i den rollen, for å være ærlig, men jeg kan fortelle deg det er som å sykle, du mister det ikke så det var der umiddelbart igjen.

– Det er bare vakkert, det vakreste jeg har opplevd, trolig, i de siste 30-noe årene, å kunne ønske velkommen et slikt lite herlig menneske.