Kom med klar melding til tvilende supportere

Tyskeren ber om tålmodighet og tillit før 2023/24-sesongen.

Liverpools fjorårssesong endte i skuffelse, og flere supportere ble kritiske til både spillere, og kanskje også Jürgen Klopp.

Sesongen endte utenfor Champions League-plass, og tidlig ut av Europa, FA-cupen og Ligacupen. Tyskeren forstår at folk er skeptiske.

Vi vant nesten en kvadrupel, men klarte det ikke, og så hadde vi sesongen i fjor. Det kan skape tvil, jeg vet det, sier han i LFCs podkast.

Klopp er en person som tydelig følger med på nyhetsbilde og i sosiale medier, kanskje spesielt rundt Liverpool. Han er misfornøyd med hvordan enkelte supportere ordlegger seg.

– Folk vil plutselig endre på alt. Den ene dagen vil de bytte 12 posisjoner i laget, og den neste bare en. Vi gjør så et bytte, og så blir det feil også, fortsetter han.

STRESSET: Jürgen Klopp har innrømmet at han kjente på presset forrige sesong.

STRESSET: Jürgen Klopp har innrømmet at han kjente på presset forrige sesong.

I opptakten til 2023/24-sesongen har Liverpool-treneren et ønske fra supporterne. Å stole på han og spillerne.

– Vi føler et stort ansvar for det som skjer, og vi vil alltid gjøre vårt absolutt beste for å få en suksessfull sesong. En som aldri blir glemt. Det er planen.

Svært motivert

Jürgen Klopp og troppen meldte seg til tjeneste igjen den 8. juli, etter en drøy måned på ferie. Tyskeren går inn i sin niende sesong på Anfield.

– Jeg har vært her i evigheter nå, men motivasjonen min har ikke endret seg. Jeg hadde en fin ferie, men jeg ble ikke lei meg da den var over. Jeg tenkte heller: «Nå begynner det igjen, og det er veldig kult», sier Liverpool-treneren.

Alt i alt har fotball vært en del av 56-åringens liv helt siden han var en ung gutt i Tyskland. Trenerkarrieren startet i 2001, etter flere år som fotballspiller.

– Jeg elsker denne sporten, og du vil se og snakke om den. Jeg er nok ganske lik folk flest på akkurat det.

Nå vil Klopp gi Liverpool-supporterne en ny god sesong, for å glemme den forrige. Det gir han og spillerne en ekstra motivasjon.

– Jeg skal sørge for at vi beholder den gløden gjennom hele sesongen, og så skal jeg minne oss på at vi skal jobbe hardere enn alle andre, avslutter han.

«Han gjør mesteparten av arbeidet sitt fra Middelhavet»

Nye opplysninger rundt Schmadtkes jobb:«Han gjør mesteparten av arbeidet sitt fra Middelhavet»

Jörg Schmadtke har ikke den samme rollen som sine forgjengere.

Mener Trent Alexander-Arnold bør bli Liverpools neste kaptein

Mener Trent Alexander-Arnold bør bli Liverpools neste kaptein

Jürgen Klopp har en viktig avgjørelse å ta de neste ukene.