Kun tre klubber hadde flere skader enn Liverpool

2022/23 ble nok en sesong hvor Jürgen Klopp ofte pratet om skader på sine pressekonferanser.

Spillerkjøp er vel og bra, men vel så viktig er det å ha de eksisterende spillerne tilgjengelige.

Å kunne holde spillerne ute av behandlingsrommet og inne i kamptroppene har blitt en kunst, med et stadig mer krevende kampprogram. 

Ifølge The Athletic var Fulham og Wolverhampton i en egen klasse når det gjaldt dette. 

De to hadde kun 19 skader hver i løpet av 2022/23-sesongen. Arsenal, som lenge så ut til å kunne ta gull, følger videre med 22.

Mer imponerende er dog West Hams 23, med tanke på at London-laget spilte hele 57 kamper medregnet samtlige turneringer. Til slutt gikk de og til topps i Europa Conference League. 

Totalt gir det «The Hammers» 4,6 skader per 1000 minutter spilt. Foran Fulham og Wolverhanpton (4,8), Arsenal (5,0) og Manchester City (5,2).

Liverpool slet igjen 

Verst i klassen var Chelsea med 48 skader og 10,7/1000, foran Newcastle 39 og 9,4/1000 og Nottingham Forest 37 og 9,1/1000.

Men så følger Liverpool.

SKADEPLAGET BEGGE TO: Liverpool-karrieren til Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain ble dessverre ikke det den kunne ha blitt.

SKADEPLAGET BEGGE TO: Liverpool-karrieren til Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain ble dessverre ikke det den kunne ha blitt.

36 skader ble kun slått av de tre overnevnte, og er et godt stykke foran seriemester Manchester Citys 27.

Røde supportere husker med skrekk og gru midtstopperkrisa for noen sesonger siden. I 2022/23 var det derimot midtbanen som fikk kjørt seg.

En annen faktor The Athletic nevner er Citys bruk at et nytt «Athlete Management System» for å håndtere spillernes belastning. Dette skal ha blitt testet ut av andre klubber under City Football Group-paraplyen, som belgiske Lommel som begynte med det i november.

Bakside lår verstingen

Ikke overraskende er hamstringsmuskulaturen den mest utsatte skademessig. Dette kommer spesielt på grunn av fotballens naturlige intensitet med mange sprinter, og start og stopp.

Chelsea kom verst ut også her med 13 hamstringsrelaterte skader. Etterfulgt av Leicester (11) og Newcastle og Liverpool (10).

Sparer titalls millioner pund på utgående kontrakter

Sparer titalls millioner pund på utgående kontrakter

Fem førstelagsspillere hadde sin siste offisielle arbeidsdag fredag. Det gir Liverpool mer spillerom på overgangsmarkedet.

Bildet som viser hvorfor Liverpool trolig gjør lurt i å være tålmodige

Bildet som viser hvorfor Liverpool trolig gjør lurt i å være tålmodige

Liverpool-linkede Manu Koné forlot EM-kampen på krykker.

Til sammenligning utgjorde kneskader kun fire av Liverpools skader.

Noe positivt å ta med seg

Spillere som Luis Diaz og Diogo Jota har dog tilbakelagt sine langtidsskader. Begge viste mot slutten av sesongen hva de har å bidra med for Jürgen Klopp når de er friske og spilleklare.

Klubben virker og å ha fått litt mer kontroll over Curtis Jones og Ibrahima Konatés fysikk.

En annen positiv vinkling å se det fra kan være det at mange av skadedøgnene forsvinner ut med Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita og Robert Firmino. 

Trioen mistet alle en rekke kamper sist sesong. 

Rekrutteringen av Alexis Mac Allister og Dominik Szoboszlai er i utgangspunktet snakk om unge spillere som har tålt å spille mye for sine klubber og landslag.