Planen er at Henderson og Fabinho blir med til Tyskland

Denne helgen reiser Liverpool på treningsleir.

Lørdag skal Liverpools spillere og støtteapparat sette seg på flyet mot Tyskland for treningsleir.

I England har det fått mye oppmerksomhet at Harry Kane er med i Tottenhams tropp til deres Australia-tur, til tross for interessen fra Bayern München og Paris Saint-Germain, mens lagkaptein Hugo Lloris får bli igjen i jakt på ny klubb.

For Liverpools del er det to spillere det nå handler om, og det er Jordan Henderson og Fabinho. Begge er linket til klubber i Saudi-Arabia, der interessen skal være reell og Liverpool fortsatt venter på bud.

Begge blir med

Chris Bascombe i The Telegraph melder at planen er at både Henderson og Fabinho er med på flyet til Tyskland. Det vil bare endre seg dersom det kommer et stort bud på en av spillerne i løpet av det neste døgnet.

Han skriver videre at Hendersons fremtid avhenger av hva Steven Gerrards klubb Al-Ettifaq er villig til å betale for ham, og at det er en fare for at kapteinen kan havne i en ubehagelig situasjon dersom Saudi Pro League-klubbens interesse er basert på at de kan få ham billig.

Liverpool kommer ikke til å ombestemme seg og la ham gå billig, og vil ha rundt 20 millioner pund for å gi slipp på ham. Det er ventet et bud på 40 millioner pund for Fabinho fra Al-Ittihad.

De røde skal ha vært forberedt på å selge én ekstra midtbanespiller i dette vinduet dersom det gjorde at Jürgen Klopp ville få plass en ekstra spiller, men at en skulle miste to av sine mest rutinerte spillere som spiller i en så viktig posisjon på banen var ikke del av planen, skriver Bascombe.

Det finnes noen spillere man skulle ønske at ikke lot seg friste, og en av dem er Jordan Henderson

Det finnes noen spillere man skulle ønske at ikke lot seg friste, og en av dem er Jordan Henderson

Liverpool-kapteinen skal helle mot å takke ja til en overgang til Saudi-Arabia.

Kommentar 13.jul 08:54
Al-Ettifaq skal ha et budsjett på mindre enn det Henderson vil koste

Al-Ettifaq skal ha et budsjett på mindre enn det Henderson vil koste

Ryktebørsen 14.jul 19:07

Saudi Pro League

• De siste årene har Saudi-Arabia gått tungt inn i sport – med boksing, fotball, golf og Formel 1.
• Saudi-Arabias statlige pensjonsfond (PIF) kjøpte Newcastle United 2021
• I januarvinduet hentet de Cristiano Ronaldo til Al-Nassr og varslet en ny storsatsing
• I juni tok PIF over fire av de ledende klubbene i Saudi Pro League – og nå satses det veldig hardt, med skyhøye spillerlønninger
• Vi vet ikke hva som er det langsiktige målet – om det er VM i 2030, Champions League-plass på sikt, en ny «superliga» eller bare et rent politisk grep med sportsvasking.

Dette skriver Amnesty:

«Saudi-Arabia bruker milliardbeløp på PR-tjenester fra Vesten for å bedre imaget sitt. Samtidig fortsetter forfølgelsene, torturen og halshuggingene».

Liverpool.no har ikke planer om å dekke det som skjer i Saudi Pro League – men vil omtale de store overgangene denne sommeren og når det er noe direkte relatert til Liverpool FC.