Premier League-sjefen er ikke bekymret over kjøpefesten i Saudi-Arabia

Richard Masters har snakket om Saudi Pro Leagues forsøk på å konkurrere mot de store ligaene.

Flere Liverpool-spillere har allerede skiftet beite fra Premier League til Saudi Pro League denne sommeren, og det ser ikke ut til at saudi-araberne har noen planer om å stoppe enda. 

Jordan Henderson og Fabinho ser ut til å være de neste på lista, etter at spillere som Roberto Firmino, N'golo Kante og Kalidou Koulibaly tidligere har dratt til Saudi-Arabia. 

Richard Masters, som er administrerende direktør for Premier League, ser ikke grunn til bekymring enda. 

Vil bli en topp 10-liga

– Det er åpenbart noe nytt som foregår nå. Saudi Pro League har uttalt at de ønsker å bli en topp ti-liga innen 2030, uttalte Masters til BBC Sport, gjengitt av The Athletic.

Han peker på hvor lang tid det tok for Premier League å bygge opp merkevaren det har den dag i dag. 

– De investerer i spillere og managere for å prøve å heve profilen til ligaen og klubbene. Det har tatt oss 30 år å komme i posisjonen vi er i nå med tanke på profilen, konkurransen og inntektsstrømmen. 

MESTEREN OG KONGEN: Masters og King Kenny da de overrakte Premier League-trofeet til Liverpool i 2020.

MESTEREN OG KONGEN: Masters og King Kenny da de overrakte Premier League-trofeet til Liverpool i 2020.

Ikke bekymret - enda

Selv om klubbene i Saudi-Arabia kan tilby økonomiske avtaler Premier League-klubbene ikke kan konkurrere mot, er ikke Masters bekymret enda. 

– Jeg er ikke bekymret enda. Saudi-Arabiske klubber har like mye rett til å kjøpe spillere som klubber i andre ligaer har. 

Premier League-sjefen sier at inntektsstrømmen ligaen får fra TV-selskaper, sponsorer og lignende er sentralt for store ligaer, og antyder at Saudi Pro League ikke genererer nok inntekter enda. 

– Til syvende og sist så drifter Premier League for 6 milliarder pund i året i form av inntekter, og de pengene reinvesteres i det som skjer på banen. Alle gode konkurranser må ha en inntektsstrøm i ryggen, avsluttet han om trusselen fra Saudi Pro League.

Masters er for øyeblikket til stede på «Premier League Summer Series» i USA, hvor Premier League-lagene Aston Villa, Brentford, Brighton, Chelsea, Fulham og Newcastle deltar. 

Har tatt farvel med lagkameratene og filmet avskjedsvideo på Anfield - overgangen bekreftes om ikke lang tid

Har tatt farvel med lagkameratene og filmet avskjedsvideo på Anfield - overgangen bekreftes om ikke lang tid

Nå er det ikke lang tid før det er bekreftet at Jordan Henderson forlater Liverpool.

– Jeg tror han vil overgå Fabinho allerede i løpet av de neste tre-fire månedene - så god er han

Southampton-journalist til The Anfield Wrap:– Jeg tror han vil overgå Fabinho allerede i løpet av de neste tre-fire månedene - så god er han

Dersom Fabinho blir værende i Liverpool, tror ikke en av journalistene som følger Southampton tettest at han beholder plassen sin i laget lenge.

Innsikt 25.jul 18:00

Saudi Pro League

• De siste årene har Saudi-Arabia gått tungt inn i sport – med boksing, fotball, golf og Formel 1.
• Saudi-Arabias statlige pensjonsfond (PIF) kjøpte Newcastle United 2021.
• I januarvinduet hentet de Cristiano Ronaldo til Al-Nassr og varslet en ny storsatsing.
• I juni tok PIF over fire av de ledende klubbene i Saudi Pro League – og nå satses det veldig hardt, med skyhøye spillerlønninger.
• Vi vet ikke hva som er det langsiktige målet – om det er VM i 2030, Champions League-plass på sikt, en ny «superliga» eller bare et rent politisk grep med sportsvasking.

Dette skriver Amnesty:

«Saudi-Arabia bruker milliardbeløp på PR-tjenester fra Vesten for å bedre imaget sitt. Samtidig fortsetter forfølgelsene, torturen og halshuggingene».

Liverpool.no har ikke planer om å dekke det som skjer i Saudi Pro League – men vil omtale de store overgangene denne sommeren og når det er noe direkte relatert til Liverpool FC.