Premier League-sjefen er redd for fotballens fremtid – og «støtter» Klopps misnøye

FIFAs ferske VM for klubblag-konsept skaper problemer for Richard Masters og Premier League.

Liverpools 11-måneder lange fjorårssesong ble avsluttet borte mot Southampton slutten av mai. I ukene som fulgte var spillerne opptatt på landslagssamling, før en velfortjent ferie ventet.

De fleste spillerne fikk tre-fire uker uten fotballen i beina, men for spillere som Curtis Jones og Harvey Elliott, som vant U21-EM med England, ble det bare to uker.

I sesongene fremover kan spillerne sine ferier bli ytterliggere forkortet, blant annet på grunn av FIFAs nye VM for klubblag-konsept.

Det er ikke et problem for de røde på kort sikt. Den første turneringen, som avholdes i 2025, blir nemlig uten Liverpool.

VM for klubblag er arrangert av FIFA, og skal etter planen sparkes i gang etter avslutningen av 2024/25-sesongen. Det vil gi spillerne enda færre feriedager før en ny sesong.

– Vi må beskytte spillerne våre, og sørge for at balansen mellom nasjonal og internasjonal fotball opprettholdes, sier Premier League-sjef Richard Masters til Front Office Sports.

KORT FERIE: Curtis Jones og Harvey Elliott vant U21-EM den 8. juli. 13 dager senere var de på plass i Tyskland med Jürgen Klopp og Liverpool.

KORT FERIE: Curtis Jones og Harvey Elliott vant U21-EM den 8. juli. 13 dager senere var de på plass i Tyskland med Jürgen Klopp og Liverpool.

Føler seg ikke hørt

Masters beskriver forholdet til FIFA som vanskelig, spesielt etter planene for VM for klubblag ble offentliggjort. Det skal være uenigheter mellom organisasjonene.

– Hvis to Premier League-klubber tar seg til finalen, og den avsluttes i juli, er jeg ikke sikker på hvordan de kan delta i begynnelsen av Premier League-sesongen, mener han.

Ifølge Premier League-sjefen har de nasjonale ligaene lite slagkraft når slike avgjørelser blir tatt. Han klarer ikke å se en løsning på problemet for øyeblikket, selv om han er leder i lobbygruppen World Leagues Forum.

– Vi snakker om disse problemstillingene selvfølgelig, og vi føler at nasjonal fotball er midtpunktet i verdensfotballen. VM er en strålende turnering, men balansen (for spillerne) er FIFAs ansvar. Vi føler at vi ikke har en stemme ved det bordet.

Spillerslitasje og et tettpakket kampprogram er noe Jürgen Klopp har vært kritisk til ved flere anledninger tidligere. Denne sesongen kan de røde ende opp med å spille 65 kamper, om det blir finale i samtlige cupturneringer.

– Hvis ingenting endres, vil spillerne bli mer skadeplaget, og til slutt kan FIFAs «produkt» skades av dette, avslutter han.

Jürgen Klopp og co har ankommet Singapore – se bildene

Jürgen Klopp og co har ankommet Singapore – se bildene

Liverpool ble møtt av flere hundre supportere.

Nyheter 28.jul 12:01
«Liverpools prosjekt har overbevist Lavia og hans følge»

Kilder i Belgia:«Liverpools prosjekt har overbevist Lavia og hans følge»

Nye opplysninger har kommet fra Belgia.

Nyheter 28.jul 08:50